AcasăDIVERSEFashion Week Milano: revenirea modei după coșmarul restricțiilor

Fashion Week Milano: revenirea modei după coșmarul restricțiilor

Lumea modei se apropie de normalitate după restricţiile din ultimii doi ani impuse de pandemie, iar ediţia de la Milano de anul acesta marcheză revenirea pe podium a brandurilor și caselor de lux.

Evenimentul se va desfăşura până la 28 februarie cu colecţii Prada, Armani, Tod’s, Valentino, Missoni, Bottega Veneta, Gucci, Trussardi și Plein Sport.

Podiumul a fost inagurat de colecţia casei Fendi, care a mizat pe articole din piele şi blănuri, dar şi pe rochii vaporoase şi pe transparenţe.

Colecţia semnată de designerul Kim Jones a fost inspirată de una dintre reprezentantele casei, Delfina Delettrez Fendi, cea care va crea bijuteriile pentru sezonul de iarnă.

Noua colecţie Fendi a făcut trimitere la alte două colecţii emblematice ale casei, cea din primăvară-vară 1986, în care au predominat imprimeurile geometrice şi modelele ajustate pe corp, şi la colecţia toamna-iarnă 2000, în care protagoniste au fost lejeritatea şi comoditatea.

“Mătasea şi satinul au fost materialele predominante. La fel şi croielile în linii drepte şi imprimeurile stălucitoare, puse în contrast cu nuanţele pale de gri, mov sau roz ale rochiilor vaporoase”, notează agenția EFE. Detalii care au amintit de  creaţiile legendarului Karl Lagerfeld, care a colaborat cu Fendi timp de peste cinci decenii.

“Denimul”, materialul rege

Directorul de creaţie la Diesel, Glenn Martens, şi-a făcut debutul cu o colecţie unde materialul rege a fost „denimul”, cu blue-jeans franjuraţi sau rupţi în dreptul genunchilor şi sutiene sau bustiere din acelaşi material.

Denimul-rege a fost prezent şi la sacouri, jachete, sau pardesie. Săptămâna Modei va continua cu prezentările firmelor Max Mara, Prada şi Emporio Armani.

În total vor avea loc 69 de defilări pe podium, dintre care 60 vor fi în format fizic, dar şi transmise online.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger