AcasăDIVERSEFashion. O istorie a bulinelor, de la Marilyn Monroe la ducesa de...

Fashion. O istorie a bulinelor, de la Marilyn Monroe la ducesa de Cambridge

Sosirea revoluției industriale și țesutul mecanizat au însemnat că, pentru prima dată, a fost posibil să se producă puncte identice, uniform distanțate pe o lungime de pânză. A urmat o frenezie pentru noul design cu buline.

Când Norma Smallwood a devenit prima femeie nativă americană care a fost încoronată Miss America în 1926, a purtat un costum de baie cu buline, în timp ce în 1935, Walt Disney a îmbrăcat personajul Minnie Mouse în buline galbene – combinația roșu și alb nu a apărut până în 1941.

În anii 1950, toate vedetele,  de la Marilyn Monroe și Sophia Loren la Elizabeth Taylor, erau văzute purtând rochii cu buline. Până în 1954, aceste modele au fost cele mai bine vândute în versiunea New Look al lui Christian Dior.

Herbert de Givenchy a adoptat designul cu buline în anul următor. Primul parfum Carolina Herrera a fost lansat în 1998 într-o cutie decorată cu buline.

Prințesa Diana a fost o iubitoare a rochiilor cu buline și le-a purtat în mod repetat în timpul vieții, inclusiv când a părăsit spitalul în brațe cu fiul ei nou-născut, Prințul William, în 1982.

31 de ani mai târziu,  soția Prințului William, Ducesa de Cambridge, a purtat o rochie albastră cu buline pentru fotografia oficială cu primul copil al cuplului, Prințul George.

Julia Roberts a purtat o rochie cu buline în filmul Pretty Woman(1990) Și brandurile de modă au îmbrățișat tendința, în special Dolce & Gabbana, unde modelul a fost reluat de nenumărate ori, făcându-l parte din ADN-ul casei, în timp ce mărci precum Gucci, Armani, Marc Jacobs, Balmain și chiar Versace au toate creații inspirate de tema bulinelor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
622 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger