AcasăDIVERSEFacebook oprește dezvoltarea Instagram pentru copii

Facebook oprește dezvoltarea Instagram pentru copii

Facebook, care s-a confruntat cu critici puternice din partea Congresului SUA și a utilizatorilor pentru planul de a dezvolta aplicația Instagram Kids, a anunțat că întrerupe lucrul la proiect.

Parlamentarii americani şi organizaţiile reprezentative s-au opus lansării Instagram Kids, versiunea destinată copiilor mai mici de 13 ani, îndemnând Facebook Inc să îşi revizuiască planurile în condiţiile în care au apreciat că reţeaua socială „nu a făcut angajamente semnificative pentru protejarea copiilor în mediul online”.

„Credem că dezvoltarea Instagram Kids este un lucru bun dar am decis să luăm o pauză. Copiii sunt deja online şi credem că dezvoltarea unor experienţe adecvate vârstei, care sunt concepute special pentru ei, este o opţiune mult mai bună pentru părinţi decât situaţia în care suntem în prezent”, a anunţat șeful Instagram, Adam Mosseri, într-o postare pe blog, adăugând însă că va continua să îşi pună la punct instrumentele de control parental.

“Pauza” vine după un raport exploziv al Wall Street Journal, care a arătat că Facebook a constatat în mod repetat că Instagram are „conținut dăunător” pentru un număr mare de adolescenți. În detaliu este vorba de „gânduri suicidare” urmărite pe aplicația de shimb de fotografii de 13% dintre  tinerii utilizatorii britanici și 6% dintre cei americani.

Utilizatorii tineri sunt cheia succesului Instagram, peste 40% dintre ei au sub 22 de ani.

Antigone Davis, directoarea departamentul de Siguranță Globală a Facebook, va fi audiată joi de subcomitetul pentru protecția consumatorilor din cadrul Senatului SUA.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger