Factorii de decizie politică se luptă pentru a face față unei crize tot mai mari a apei, iar meteorologii se tem că ar putea fi o nouă vară de secetă alimentată de criza climatică.
Resursele de apă din Europa devin din ce în ce mai limitate, temperaturile record înregistrate în primăvară și valul de căldură istoric din timpul iernii afectând în mod vizibil debiturile râurilor.
Potrivit CNBC, rezervoarele din țările mediteraneene, cum ar fi Italia, au scăzut în ultimele săptămâni la niveluri de apă asociate de obicei cu valurile de căldură din timpul verii, amenințând producția agricolă, în timp ce în Franța și Spania au izbucnit proteste din cauza lipsei de apă.Acest lucru se întâmplă în contextul în care temperaturile sunt pe cale să crească pe parcursul verii și mulți se tem că problema apei din Europa s-ar putea agrava și mai mult.
Datele de satelit analizate de cercetătorii de la Universitatea austriacă din Graz la începutul anului au arătat că seceta afectează Europa la o scară mult mai mare decât se așteptau anterior.
Studiul a fost publicat după ce cercetătorii din Uniunea Europeană au constatat că Europa a cunoscut anul trecut cea mai călduroasă vară din istorie, iar seceta intensă a fost considerată cea mai gravă din ultimii 500 de ani.Continentul suferă de o secetă severă încă din 2018, iar efectele au devenit evidente anul trecut, deoarece retragerea apelor a făcut ravagii în ceea ce privește producția de alimente și energia.
„În urmă cu câțiva ani, nu mi-aș fi imaginat niciodată că apa va fi o problemă aici, în Europa, în special în Germania sau Austria”, a declarat Torsten Mayer-Gürr, unul dintre autorii principali ai studiului.
Cele mai recente date disponibile indică condiții de avertizare de secetă pentru mai mult de un sfert din blocul celor 27 de state membre ale UE, în timp ce 8% din regiune se află în stare de alertă de secetă.
„Pentru securitatea apei în întreaga Europă, trebuie să schimbăm cu adevărat modul în care tratăm apa – și cred că evenimentele de anul trecut au fost într-adevăr un semnal de alarmă pentru mulți factori de decizie europeni”, subliniază Samantha Burgess, director adjunct al Serviciului Copernicus.
Chloe Brimicombe, cercetător în domeniul climei la Universitatea din Graz din Austria, a avertizat că deficitul de apă este o problemă “deosebit de acută” în Europa, mai ales în sud.
S-a vazut ce „seceta” a fost la noi ca a plouat de a rupt la comanda! Nu exista incalzire globala, totul e inginerie sociala si inginerie meteo!
era ieri o satana,
meteoroloaga:
„aversele de ploaie,
consecinta incalzirii globale….”
Este „seceta” sinagogii satanei, provocata de armele HAARP…….