AcasăDIVERSEMarea sete post-pandemie: Moet Hennesy a rămas fără șampanie

Marea sete post-pandemie: Moet Hennesy a rămas fără șampanie

Să curgă șampania! Cumpărătorii sunt atât de entuziasmați de ridicarea restricțiilor Covid-19 încât au epuizat stocurile celebrei case fanceze Moet Hennesy – parte a grupului de lux LVMH, deținut de miliardarul Bernard Arnault.

„Rămânem fără stocuri în cazul unor șampanii de top”, a declarat directorul executiv Philippe Schaus într-un interviu acordat televiziunii Bloomberg în cadrul New Economy Forum din Singapore, adăugând că perioada actuală a fost numită de managerii Moet Hennesy drept „tumultoșii ani 20”. Există și vești bune la orizont, noul an urmând să fie marcat de o „refacere a ofertei”.

După o cădere inițială în primele zile ale pandemiei, cele mai mari nume din industria de lux raportează o frenezie a cheltuielilor, deoarece consumatorii dau frâu liber la cererea reținută.

Potrivit Bloomberg, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE a reușit să depășească estimările analiștilor la patru dintre cele cinci divizii principale ale sale în cele mai recente rezultate, în timp ce Hermès International a înregistrat o creștere de 24% a veniturilor, excluzând fluctuațiile valutare, în ciuda creșterii prețurilor la o serie de produse.

Chiar dacă consumatorii bogați  semnalează că sunt în continuare dispuşi să cumpere produse scumpe, obstacolele în calea economiei mondiale se acumulează.

Inflaţia este o sursă de incertitudine, a spus Philippe Schaus. Creşterea costurilor cu materiile prime ar putea obliga Moet Hennessy să majoreze preţurile la unele produse cu până la două cifre.

Șampania franțuzească rămâne o  afacere profitabilă: peste 300 de milioane de sticle sunt vândute anual în întreaga lume.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
198 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger