AcasăDIVERSEElveția, între orologerie și enciclopedie. Lumea ceasurilor, pe înțelesul tuturor

Elveția, între orologerie și enciclopedie. Lumea ceasurilor, pe înțelesul tuturor

Orologeria va avea în curând o platformă online dedicată explicării fiecărui element al acestei lumi complexe și fascinante.

Horopedia.org – o combinație între arta de a fabrica ceasuri și enciclopedie – a fost anunțată săptămâna aceasta în Elveția, în cadrul Pavilionului Geneva Watch Days 2022. Nu a fost dezvăluită încă nicio dată de lansare.

Inspirat de abordarea deschisă a Wikipedia în ceea ce privește accesul la informații, noul site își propune să ofere cunoștințe aprofundate, precise și de specialitate în domeniul orologeriei.

Folosind descrieri scrise, imagini și chiar filme de scurt metraj, acesta va contribui la demistificarea industriei, punând în același timp în evidență meșteșugul omului din spatele fiecărui produs.

Echipa Horopedia.org a declarat că platforma va fi dedicată împărtășirii know-how-ului și abilităților artistice „acumulate de industrie de-a lungul secolelor”.

Descriindu-se ca un „ecosistem de orologerie”, site-ul va permite comunității de specialiști să contribuie la conținut „în mod voluntar și nesolicitat”, în speranța că va urma o creștere organică.

Un element al site-ului se va ocupa de explicațiile care stau la baza scopului și funcției fiecărei piese dintr-un ceas.

Utilizabil gratuit, site-ul va oferi oricui, de la ceasornicari de ultimă generație până la colecționari și pasionați, șansa de a explora modul în care fiecare element al unui ceas este proiectat, creat și executat.

Horopedia.org a fost creat de Fundația cu același nume,  o organizație elvețiană non-profit formată din patru experți din domeniu.

Respectatul ceasornicar Philippe Dufour este președinte, în timp ce Marc Andre, fondatorul TheWatchesTV, este director executiv. Acestora li se alătură Helmut Crott, care a oferit expertiză marilor case de licitații timp de patru decenii, și Andre Colard, fondatorul târgului EPHJ.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
510 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger