AcasăDIVERSEElon Musk vrea să audă voci în cap?! Detalii despre cipul conectat...

Elon Musk vrea să audă voci în cap?! Detalii despre cipul conectat la creierul uman: „Va putea vindeca depresia”

Elon Musk

Cipul care transmite muzica direct în creier și tratează depresia și dependența. Nu este un scenariu dintr-un film științifico-fantastic, ci va deveni în curând realitate.

Excentricul Elon Musk a anunțat că lucrează la un cip, care va permite utilizatorilor să-și transmită muzică direct în creier. Acesta urmează să anunțe mai multe despre compania misterioasă în luna august, însă a dezvăluit treptat pe Twitter informații, informează The Independent.

Fondatorul Tesla a mai spus că cipul – o interfață creier-computer numit Neuralink – ar putea ajuta la controlarea nivelului de hormoni și folosirea acestora în avantajul nostru (îmbunătățirea abilităților și a modului de gândire, eliminarea anxietății, etc.)”.

Neuralink va fi capabil să vindece depresia și dependențele

La începutul lunii iulie, Elon Musk a dat de înțeles că cipul Neuralink va fi capabil să vindece depresia și dependențele, prin „reconfigurarea” părților din creier afectate de aceste boli.

„Va putea Neuralink să vindece depresia și dependența? Ar fi grozav”, a întrebat programatorul Pranay Pathole, pe Twitter. „Desigur. Este minunat dar în același timp înspăimântător. Tot ce am simțit până acum sau am crezut vreodată au fost semnale electrice. Universul timpuriu a fost doar o supă de quarcuri și leptono. Cum a început o bucată foarte mică din univers să fie conștientă”, i-a răspuns miliardarul Elon Musk.

Neuralink a fost creat în 2016 și a primit o finanțare de peste 158 de milioane de dolari, dar până acum au fost dezvăluite puține informații despre cum va funcționa noua tehnologie.

Această tehnologie va fi folosită pentru început în scopuri medicale, pentru a-i ajuta pe oamenii care suferă de boli precum Parkinson, însă scopul final al Neuralink este să permită oamenilor să concureze cu sisteme avansate de inteligență artificială. Procesul montării cipului în creier va fi asemănător cu cel folosit la operațiile cu laser la ochi, a mai spus Elon Musk.

author avatar
Andreea Vlad
387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger