AcasăDIVERSEElevii La Sylphide Academic Ballet School, premii spectaculoase la Youth America Grand...

Elevii La Sylphide Academic Ballet School, premii spectaculoase la Youth America Grand Prix

Talentul și munca asiduă nu au fost afectate nici măcar de pandemie, dovadă performanțele spectaculoase obținute de balerinii pregătiți la Școala La Sylphide Academic Ballet din București.

Margot Le Blay Cupid Don Quixote
Carina Giorgiu Talisman

Copiii care urmează cursurile de balet ale Școlii La Sylphide, fondată de Lorelei Bari, au fost extrem de apreciați la cel mai important concurs de gen din lume.

Youth America Grand Prix este cea mai mare organizație de educație a dansului din lume, cu misiunea de a sprijini următoarea generație de artiști de dans prin concursuri de balet, cursuri de master și audiții care au ca scop burse pentru elevii cu vârsta cuprinsă între 9 și 19 ani. YAGP organizează semifinale pe toate continentele, iar cei mai buni dintre concurenții de pretutindeni se întâlnesc (sau mai bine zis se întâlneau – în perioada de dinainte de pandemie) în finala care avea loc la New York, la Lincoln Center. Una dintre aceste semifinale are loc în mod tradițional la Paris, unde președinte al juriului este Elisabeth Platel, director al Școlii de Balet a Operei din Paris.

Sofia Barzac Harlequinade

La semifinala de la Paris au participat sute de copii din toată Europa si doar trei copii din România: Sofia Barzac, Carina Giorgiu si Margot Le Blay, toate trei eleve ale Școlii La Sylphide Academic Ballet din București. Ca de obicei, copiii români au excelat, toate cele trei balerine s-au prezentat atât de bine încât, în afară de premii, juriul (format din cei mai mari balerini ai lumii) a acordat cele mai importante burse din concurs după cum urmează: Royal Ballet School – Sofia Barzac si Carina Giorgiu, John Cranko Ballet School – Sofia Barzac, Școala de vară a Școlii de Balet a Operei din Paris – Sofia Barzac. De asemenea, toate trei au primit invitație la Școala de Balet a Operei din Paris.

Ca premii au primit: Sofia Barzac – Locul 1 la categoria solo clasic Juniori, Carina Giorgiu – Hope Award (peste Locul 1) 1 la categoria Precompetitive, iar Margot Le Blay – Locul 3 la categoria Precompetitive.

Semifinala YAGP de la Paris a stabilit și o premieră pentru România: Lorelei Bari, fondatorul La Sylphide Academic Ballet School, a primit premiul de Outstanding Teacher 2022, premiu pe care nu l-a primit niciun profesor român până acum.

author avatar
Andrei Coman
965 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger