AcasăDIVERSEDupă supradoza de adidași, mocasinul îi seduce pe bărbați

După supradoza de adidași, mocasinul îi seduce pe bărbați

În căutarea unei noi eleganțe, bărbații care au crescut în pantofi de sport încalță acum mocasini, fie că sunt mai la modă, fie mai clasici, dar purtați cu entuziasm.

„Există o nebunie pentru mocasini și în septembrie nu mai aveam stocuri. Este un pantof care funcționează pe tot parcursul anului, cu toate look-urile, funcțional și versatil”, a declarat pentru AFP Graziella Dubief, șefa sectorului de încălțăminte la Galeries Lafayette din Paris.

Pierre Hardy, designer de încălțăminte pentru Hermès și pentru marca sa proprie, remarcă și el „o creștere perceptibilă” a cererii pentru ambele case, „începând cu acest sezon și în achizițiile pentru vară”. Explicație: după restricțiile Covid și perioada de coșmar a pandemiei, clienții își doresc produse mai șic.

La Londra, observația este aceeași. „Sunt din ce în ce mai puțini adidași la vânzare” și „observăm în mod clar o trecere la pantofi mai formali”, spune Thom Scherdel, cumpărător pentru magazinul Browns.

„Am ajuns la un punct în care există un exces de adidași”, susține Serge Carreira, profesor la Sciences Po, citându-l pe creatorul de modă Paul Poiret: „Orice exces în materie de modă este un semn al sfârșitului”.

Pentru Olivier Saillard, istoric de modă și director artistic al J.M. Weston, un producător francez de mocasini de lux, „orice modă are un efect de bumerang”. Designerul vedetă Jacquemus a purtat mocasini negri, la fel ca și modelele sale masculine, la o prezentare din decembrie, în ciuda colaborării sale de profil înalt cu Nike pentru adidași.

În fața dulapului său de pantofi din Montmartre, Romain Costa, un arhitect în vârstă de 32 de ani, are de unde alege: mocasini negri cu talpă groasă, pantofi funky și colorați din piele sau piele întoarsă. El asociază adidașii cu momentele din adolescență, când făcea skateboarding, și îi poartă doar rareori. „Îmi place să am pantofi pentru adulți. În meseria mea, este liniștitor”.

Weston a introdus un mocasin cu talpă triplă mai „rock” sau un model 4/4 inspirat de hainele de lucru. Dar cel mai bine se vând mocasinii clasici, care datează din 1946.

Cu toate acestea, părerile rămân amestecate, unii considerând că acest pantof are încă o imagine prea conservatoare.

Încântat de revenirea pantofului adolescenței sale, care pentru el evocă „hype” și „new wave”, Pierre Hardy recunoaște, de asemenea, că nu este cea mai sexy încălțăminte, deoarece evocă imaginea “dandy-ului încrezut”, spre deosebire de adidașii asociați cu „tipul care face sport” – și nu îl interesească neapărat stilul.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
329 afisari

3 COMENTARII

    • daca nu esti un animal fara apa calda, caldura, autovehicul modern si infrastructura rutiera adecvata, atunci da e sezonul mocasinului! chiar asortat la o bluza cu maneca scurta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger