Până la sfârșitul acestui an, pe drumurile din Europa vor circula aproximativ 9 milioane de vehicule alimentate cu baterii.
Fără această electrificare, aproape 20 de milioane de tone suplimentare de CO2 ar fi fost emise, echivalentul a șapte centrale electrice pe cărbune, a estimat ONG-ul T&E.
Douăzeci de milioane de tone este, de asemenea, ceea ce Tesla ar fi evitat în 2023, conform calculelor sale, punând pe drum vehiculele electrice în locul modelelor cu motor cu combustie.
Dar această metodă de calcul este acum pusă sub semnul întrebării de Greenly, „prima platformă de contabilizare a emisiilor de dioxid de carbon din lume, cu peste 2 500 de întreprinderi cliente în Franța”, potrivit Automobile Magazine.
Luând în considerare un kilometraj de 200 000 de mile (321 000 km) pe durata de viață a vehiculului, în 17 ani de posesie, pe o flotă echivalentă cu flota Tesla în circulație (puțin peste 5,3 milioane de înmatriculări), Greenly ajunge la un total de 24,1 milioane de tone de CO2 „echivalent” (tCO2e).
„Greenly a utilizat factorii de emisie din 2024 ai Agenției Internaționale pentru Energie (AIE). Conform acestei analize, vehiculele Tesla au generat 13,9 milioane tCO2e în 2023, o reducere de numai 10,2 milioane tCO2e comparativ cu modelele cu combustie, cu mult sub cele 20 de milioane anunțate de Tesla.”
Greenly recunoaște că există o mică marjă de eroare, deoarece nu au fost luate în considerare emisiile de carbon rezultate din fabricarea unui vehicul cu combustie internă. Dar acestea sunt evident mult mai mici decât cele ale unei mașini electrice.
Tesla nu a luat în considerare un parametru-cheie
Mai presus de toate, Tesla nu a luat în considerare un parametru-cheie: ponderea carbonului din electricitate. De fapt, compania lui Elon Musk ar fi utilizat cei mai defavorabili factori de emisii ai vehiculelor cu combustie și cei mai favorabili factori de emisii ai electricității.
„Amprenta de carbon a vehiculelor Tesla depinde în mare măsură de rețeaua electrică care alimentează încărcarea acestora: un mix energetic dominat de surse regenerabile reduce semnificativ emisiile, în timp ce o rețea alimentată cu combustibili fosili le sporește. Ca și Greenly, Tesla aplică factori de emisie care variază de la o țară la alta, însă valoarea anunțată pentru Statele Unite (116 gCO2e/mile) pare să fie mult subestimată. Conform datelor de la AIE, Greenly estimează această cifră la 206 gCO2e/mile, cu 78% mai mare.”
Folosind Tesla ca exemplu, Greenly solicită armonizarea metodelor de calcul și, mai ales, a bazelor utilizate pentru obținerea diferitelor valori. Fără un cadru de referință comun pentru toate mărcile, este dificil să se vadă clar ce face fiecare pentru a reduce emisiile de carbon.
Deci hai cu tomberoanele sh în continuare .E buna asta cu tunurile pe Tesla , culmea e ca fac figuri 1 la suta ,restul din care fac parte și eu acum ar cumpără una dacă nu ar fi statul lacom aa îți ia un sfert din preț, UE nu ar pune taxe mărfurilor din SUA (acum nu le convine când le pune și SUA taxe ) și dealerii nu ar fi și ei lacomi .Asa ajunge la preț de Aston Martin ,când ea costa foarte puțin în SUA. Asa a fost dintotdeauna, vizionarii au fost huliți de cei care se agata de trecut nefiind în stare sa se adapteze la nou .Petroliștii se agata în continuare de ce mai au pt ca după estimările oamenilor de știință în 2030 nu va mai fi ml de petrol pe Terra.
Este o poveste ca se va termina petrolul in 2030.
Este doar o vrajeala pentru a mari preturile.
Rezervele de petrolul se regenereaza la infinit, din acest motiv se numesc „combustibili fosili”.