AcasăDIVERSEDEZVĂLUIRI INCREDIBILE! Cine sunt bancherii care au sponsorizat cu mai bine de...

DEZVĂLUIRI INCREDIBILE! Cine sunt bancherii care au sponsorizat cu mai bine de 100 de miliarde dolari defrișarea pădurilor

Una dintre cele mai tari investigații jurnalistice din ultimii ani a fost publicată luni de Financial Times. Dezvăluirile sunt incredibile și vorbesc despre o rețea transfrontalieră interesată să distrugă viața de pe Pământ, tăierea pădurilor fiind activitatea de bază. Însă asta nu este totul, cel mai interesant aspect ține de proveniența banilor – se pare că marii bancheri ai lumii, aproape toți membri ai „Elitei” care dorește Noua Ordine Mondială, au investit mai bine de 100 de miliarde de dolari în aceste companii implicate în defrișări masive de păduri!

Sunt nume cu greutate în sectorul financiar, de la șefii BNP Paribas și Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) până la bancherii care conduc JPMorgan, Bank of America, HSBC și Deutsche Bank.

De la JBS la Singapore Olam International

Au beneficiat de banii băncilor 20 de mari firme implicate în defrișări, inclusiv JBS, producător brazilian de carne, lider mondial în sector, acuzat că a jucat un rol important în distrugerea pădurii amazoniene.

Însă nu doar JBS este pe „lista neagră”. Investigatorii de la Global Witness, care au lucrat îndeaproape cu jurnaliștii FT, susțin că în cele peste 70.000 de tranzacții de obligațiuni și împrumuturi cercetate sunt și unele cu referire la Singapore Olam International, poate cel mai mare furnizor din lume de boabe de cacao, cafea, bumbac și orez. Numai acest colos a primit credite totale în valoare de 730 milioane dolari, iar o parte din bani s-ar fi dus pe finanțarea distrugerii pădurilor tropicale din Gabon.

Chiar dacă, la nivel declarativ, fiecare dintre aceste bănci susține că și-a luat angajamente ferme în ceea ce privește protecția mediului și că luptă împotriva schimbărilor climatice, „totuși ele continuă să întrețină relații financiare cu firmele implicate în mod direct în procesul de defrișare a pădurilor”, afirmă Colin Robertson, de la Global Witness. Poziția ONG-ului este clară: „Nu există un exemplu mai izbitor de nedreptate climatică decât faptul că băncile din Occident obțin sume uluitoare de bani în timp ce finanțează distrugerea pământului, a caselor și mijloacelor de trai ale comunităților care și-au protejat pădurile timp de generații”.

Sume uriașe în joc, câștiguri fabuloase pentru bănci

Financial Times scrie că doar cele mai mari cinci bănci din lume au încheiat, în total, peste 570 de tranzacții de obligațiuni și împrumuturi financiare cu firme acuzate sau cel puțin suspectate de defrișări. De exemplu, americanii de la JPMorgan au făcut un profit de aproape 50 de milioane de dolari din aceste tranzacții, împrumutând cu bani companii care au alimentat distrugerea pădurii tropicale. Și britanicii de la HSBC, cea mai mare bancă europeană în ceea ce privește capitalizarea, au finanțat cu peste 7 miliarde de dolari unele dintre cele mai mari firme de defrișare din lume. Împrumutul le va aduce bancherilor de la HSBC în jur de 38 de milioane de dolari.

Au mai realizat astfel de afaceri bancherii de la BNP Paribas, Deutsche Bank și Rabobank. De altfel, se observă că, la nivelul UE, toate aceste „combinații” sunt intermediate de marile bănci din Franța, Germania, Olanda, Spania și Italia.

Cum era de așteptat, marii finanțiști ai planetei resping acuzațiile din articolul FT, asta deși există dovezi clare că mulți manageri dețin acțiuni personale (în valoare totală de aproximativ 37 miliarde de dolari) la cele mai mari 20 de companii implicate în defrișări. HSBC susține că raporturile sale cu firmele respective s-au încheiat sau sunt pe cale să se încheie, în timp ce BNP Paribas a negat categoric că ar finanța defrișările. În fine, JPMorgan a refuzat să comenteze.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.837 afisari

3 COMENTARII

  1. Implicarea Ocultei in defrisarile masive explica paralizia instituțiilor statelor, inclusiv a Statului roman în fata acestei catastrofe. Totul este dirijat. Nenorociți extirpa plămânii planetei iar popoarele sunt neputincioase. Vor sa facă viata imposibila pe Terra și ne spun că suntem prea mulți, fapt pentru care își iau libertatea sa ne omoare, prin războaie, cu viruși, cu vaccinuri etc. Se vede clar ca exista un plan de acțiune împotriva programului numit Viata al Creatorului, iar omul este un complice docil și imbecil momit cu „beneficiile” tehnologiei, pana va termina de tăiat creanga de sub propriile picioare. După care urmează extincția speciei umane, evident dacă nu intervine Creatorul.

  2. Vaccinati-va ca va televizorul, presa si statul va vor binele! Cam ca si jefuitorii astia…apoi votati Catu Matu ca sa faca si el bani din ce imprumuta clipa de clipa tara…Magistratii nostri dorm si poarta 2 masti ca sa nu moara. De parca ar lasa ceva bun dupa ei! In vreme ce ARAHAT a ajuns sa faca jocuri pana si in justitie…inculpatii nevaccinati nu sunt audiati, nu sunt judecati, deci nu pot fi condamnati nici achitati, ca sunt nevaccinati. ARAFAT va fu..e in kiur pe toti inclusiv pe Iohannis. S-a stins barbatia in popor…nici popa popa, nici barbatul nu mai e barbat! Lasi, fricosi si mincinosi…DE ZIUA ARMATEI …care armata? Care l-a trimis pe rujatul Gheorghita sa intepe lumea, iar el si-a trimis nevasta la produs…nici nu conteaza ce..asta e armata…afaceri cu becali, contrabanda cu tigari, depozite de armament golite de cine vrea, mercenari prin tari straine, cascaravete cumparate ca avioane care se dezmembreaza din zbor, corvete sau curvete cu banul inainte, mai ramanea sa luati submarine de la Merkel, cu comision la Iohannis..bine ca stati macar cu capul la fund…cu fundu va mai mandriti…cu rujatul…cu intepatul, cu zissu, cu oprea….cu coloneii care nu au facut armata, cu generali cata frunza si iarba…capul pestelui pute? Pute ca e stricat tot..

  3. Astia sunt virusii care trebuiesc starpiti ca acum vin prin davos si onu sa inchida locurile de munca pt ca polueaza cand raul facut climei e taierea padurilor si dupa cat se vede cu ajutorul hartiior lor tiparite au distrus tot!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger