AcasăDIVERSEDeșert și caniculă: Tesla, test de foc în Dubai

Deșert și caniculă: Tesla, test de foc în Dubai

O cămilă singuratică  s-a oprit să privească un sedan negru în deșertul Dubaiului. Este un Tesla,  adus de inginerii companiei pentru „teste de căldură extremă și durabilitate” la temperaturi de 50ºC.

Printre mașinile testate în Dubai se numără Model Y, Model X și Model 3.

Pentru a evalua durabilitatea unei mașini este necesar ca aceasta să fie forțată la maximum – fie că este vorba de temperaturi extreme, de terenuri înșelătoare sau de curbe pe un circuit de curse – pentru a testa capacitatea de manevrabilitate și a sugera potențiale îmbunătățiri.

Tesla vrea să o serie de modificări la modelele sale, luând în considerare parametri precum temperatura ambientală, umiditatea, presiunea din pneuri, vântul transversal și chiar încărcarea telefonului – toate acestea datorită testelor în deșertul din Dubai.

Elon Musk, șeful companiei de automobile electrice, a făcut știri în această lună când a anunțat că va crește prețul software-ului Tesla Full Self-Driving (FSD) în America de Nord, de la 12.000 de dolari la 15.000 de dolari.

De când și-a dizolvat departamentul de relații publice, Tesla a împărtășit doar rareori imagini ale testelor sale interne. Iar cele din Dubai, publicate, vor fi folosite și în strategia de marketing.

author avatar
Radu Jacotă Redactor