AcasăDIVERSEDescoperire șocantă în Antartica. Oamenilor de știință nu le-a venit să creadă...

Descoperire șocantă în Antartica. Oamenilor de știință nu le-a venit să creadă că există așa ceva

Oamenii de știință consideră că țânțarul este cel mai periculos animal de pe Pământ. Ţânţarii ucid sute de mii de oameni în fiecare an.

Cei mai vulnerabili – copiii şi femeile însărcinate. Nicio altă înţepătură nu ucide şi nu îmbolnăveşte la fel de mulţi oameni.

Țânțarul, se presupune că a trăit pe Pământ și în urmă cu multe milioane de ani, fiind răspândit pe întreg mapamondul.

Totuși, este aproape imposibil să ne închipuim că am putea găsi țânțari în Antartica. Cum natura este mereu surprinzătoare, într-o expediție condusă de rusul Alexander Klepikov, un reputat om de știință, s-au găsit țânțari.

Este greu să ne imaginăm că în Antarctica există așa ceva

Viața și supraviețuirea în mediul antarctic sunt dificile, însă calitățile unice ale acestui pământ au permis conservarea unor lucruri ciudate, ca de exemplu țânțarii.

„Pe insula Regelui George, unde există șapte stații din diferite state, inclusiv stația rusă Bellingshausen, țânțarii au apărut în urmă cu ceva timp. Acest lucru s-a întâmplat din cauza factorului uman, există mulți turiști, în plus, există condiții ideale pentru țânțari: fluxuri, râuri, plus 3  grade vara, minus 5 iarna, clima este blândă.”, a spus Klepikov.

El a adăugat că oamenii de știință nu mai întâlniseră anterior țânțari în Antarctica.

„Nu a existat o astfel de problemă în Antarctica înainte. Pentru oamenii de știință, aceasta este o apariție neobișnuită, un proiect de studiu a situației a început abia în acest sezon, iar cercetarea se află în desfășurare.”, a spus șeful expediției.

Klepikov a menționat că, la inițiativa Consiliului guvernatorilor programelor naționale antarctice, a fost inițiat un studiu și au fost dezvoltate capcane speciale pentru țânțari. Cercetările vor fi efectuate la toate stațiile de pe insulă. Potrivit omului de știință, una dintre clădiri a fost infectată cu țânțari la stația rusă Bellingshausen, iar acum acolo se efectuează igienizarea.

author avatar
Eli Dan Davidescu