AcasăDIVERSEDesantul american, speranța turismului european

Desantul american, speranța turismului european

Este Visul American pentru sectorul turistic cu probleme din Europa: președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, tocmai a anunțat că turiștii americani complet vaccinați ar putea vizita UE în această vară. Dar SUA reprezintă o proporție mică de călători în țări dependente de turiști, cum ar fi Grecia, Spania, Portugalia și Italia.

Pentru a preveni un alt sezon de vacanță ratat pentru aceste națiuni, este necesară o redeschidere completă a călătoriilor intra-europene. Perspectiva turiștilor americani care vin în Europa este cu siguranță un pas în direcția cea bună. Americanii sunt dornici să călătorească din nou, iar rezervările interne de vară se epuizează rapid. Unii oameni ar putea fi acum tentați să-și schimbe escapada din Cape Cod pentru o excursie la Capri. Călătorii americani ar fi un avantaj pentru economiile locale ale continentului european și pentru grupurile internaționale de hoteluri, precum Marriott International, InterContinental Hotels Group și Accor. Restabilirea zborurilor transatlantice ar ajuta, de asemenea, companiile aeriene Virgin Atlantic și British Airways, de exemplu. Și totuși, nu este clar câți americani vor de fapt sau vor putea într-adevăr să călătorească în Europa.

Încă o vară pierdută?

Săptămâna trecută, Departamentul de Stat al SUA a emis avize „Nu călătoriți” pentru aproximativ 80% din națiunile lumii, inclusiv multe din Europa. Cea mai mare problemă pentru UE este că majoritatea turiștilor către Franța, Grecia, Italia, Portugalia și Spania în timpul perioadelor lor de vârf de vară provin din alte țări din vestul Europei, explicat pentru Bloomberg Richard Clarke, analist la Bernstein. Americanii sunt mai predispuși să rezerve vacanțe în stațiuni din Caraibe mai apropiate decât în ​​destinații mediteraneene. Pentru ca turismul european să se recupereze cu adevărat, restricțiile trebuie ridicate în țările care sunt mari “exportatori” de căutători de soare de vară, precum Germania și Marea Britanie. Germania nu are interzicerea deplină a călătoriilor, dar nici situația nu este clară. De exemplu, deși germanii mai pot vizita insula Mallorca, ei sunt descurajați să plece în Grecia. În consecință, unele țări iau lucrurile în propriile lor mâini. Grecia se va deschide pe deplin spre turism pentru cei care au fost vaccinați sau au dat recent rezultate negative pentru virus, de la mijlocul lunii mai. Desigur, această deblocare provizorie ar putea fi anulată prin noi variante Covid și măsuri pentru a preveni noi valuri de infecții din țări precum India. Secretarul pentru sănătate din Regatul Unit, Matt Hancock, a ridicat posibilitatea ca britanicii să aibă nevoie de a treia doză de vaccinuri, pentru a se proteja împotriva noilor tulpini, înainte de a putea călători pe plan internațional. Un astfel de plan ar opri sezonul de călătorie care se apropie rapid. Poate fi o sclipire rară de speranță, dar o invazie de vacanță americană nu va fi suficientă pentru a salva vara europeană.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger