AcasăDIVERSEDe la un joc video la realitate:supermașina de 3,6 milioane de dolari

De la un joc video la realitate:supermașina de 3,6 milioane de dolari

Compania britanică McLaren a dezvăluit  modelul Solus GT, o mașină creată inițial ca un concept virtual pentru jocul video GranTurismo și produsă acum într-o serie limitată de 25 de exemplare, toate rezervate.

Solus GT este un monopost ultraperformant și se mândrește cu o greutate de mai puțin de o tonă și cu forme aerodinamice care îi conferă o forță de apăsare de peste 1.200 kg. Poate ajunge la 100 de kilometri pe oră în aproximativ 2,5 secunde

Hypercarul este propulsat de un motor V10 de 5,2 litri și 840 CP, amplasat în poziție mediană spate, iar primele livrări sunt programate să înceapă în 2023.

Designul exterior și interior creat de echipa condusă de Robert Melville a rămas fidel layout-ului său virtual și se bazează pe principii aerodinamice dovedite, urmând filozofia stilistică McLaren „Totul pentru un motiv”, rafinată prin utilizarea celor mai recente tehnologii de cercetare, cum ar fi CFD (Computational Fluid Dynamics).

Deasupra habitaclului se află o priză de aer, ca în Formula 1, care este utilă pentru a canaliza aerul rece către motor, producând în același timp un sunet distinctiv.

Postul de conducere este la fel de important pe cât necesită o mașină de curse monopost. Vedeta spectacolului este volanul – al cărui design este unic în rândul mașinilor de serie McLaren – de asemenea, inspirat din Formula 1, cu un afișaj integrat în tabloul de bord și comenzi esențiale.

Pentru a spori implicarea emoțională a proprietarilor de Solus GT, scaunul este modelat după forma corpului șoferului, care primește, de asemenea, un costum de curse aprobat de FIA, o cască și un suport de siguranță HANS adaptat fiecărui proprietar.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
370 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger