AcasăDIVERSECutremur în România! Zona Vrancea, lovită de un nou seism puternic

Cutremur în România! Zona Vrancea, lovită de un nou seism puternic

cutremur

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la prânz, în județul Vrancea, a anunțat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 12.03 în județul Vrancea. Acesta a avut loc la adâncimea de 77 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov (78 km), Ploiești (94 km), Bacău (100 km), Galați (115 km), Brăila (117 km), București (145 km).

Val de cutremure în luna august

De la începutul lunii august, în România au avut loc 23 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 pe Richter. Ultimul înregistrat a fost în data de 24 august, când un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs în județul Buzău conform INCDFP.

Un alt cutremur s-a produs pe 21 august, în zona Vrancea, magnitudinea seismului fiind de 3 grade pe scara Richter, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cel mai puternic cutremur din 2020

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

author avatar
Andreea Vlad
348 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger