AcasăDIVERSECutremur în mass media. O televiziune revine în forță. Dan Diaconescu, înapoi...

Cutremur în mass media. O televiziune revine în forță. Dan Diaconescu, înapoi pe „sticlă”

Mulți români își mai aduc aminte de apariția primelor posturi de televiziune care au apărut după evenimentele istorice din 1989.

Una dintre aceste televiziuni a fost Tele 7 abc și era un post privat independent.

Aici s-au lansat cei ce sunt și acum vedete incontestabile: Mircea Badea, Teo Trandafir, Mihaela Rădulescu, Andreea Berecleau, Dan Diaconescu, dar și Florin Călinescu.

Din informațiile care s-au rostogolit în ultima perioadă despre acest post de televiziune care se va redeschide curând, directorul este Dan Preda, un jurnalist de presă scrisă celebru pentru activitatea sa, dar și amici de-ai lui tot din branșă.

Pentru că se începe totul de la zero, și bugetele vor fi mai mici. Deocamdată, Tele 7 abc nu este încă pe cablu. Cu toate acestea, se pare că s-a discutat deja ca printre vedetele noului post să se numere nume grele din presă precum Ovidiu Ioanițoaia și Ion Cristoiu. Din câte se pare, în cărți ar fi și  Adrian Ungureanu, care ar urma să modereze un late night show, în noua grilă a postului TV.

„Când am anunțat că revenim cu Tele7abc lumea a reacționat foarte bine, multă lume vrea să se implice” a declarat unul dintre directori.

În grila de programe figurează emisiuni interesante, printre care și una care speră să aibă audiență. Este vorba despre „Ședința de partid”,  care va fi o emisiune de campanie, cu trimitere pamfletară la fostele ședințe de partid dinainte de 89.

Se pare că și Dan Diaconescu ar fi pe lista celor care vor evolua pe „sticlă”.

Tele 7 abc a fost printre primele posturi de televiziune din România. A început să transmită în 1994. Primul sediu a fost în București, pe Calea Victoriei nr. 155, la etajele 10 și 11. Patroni erau Paul Opriș, Mihai Cârciog și impresarul Marcel Avram. Televiziunea Tele 7 abc a fost realizată după un concept gândit de Mihai Tatulici.

Acesta a demisionat un an mai târziu, în 1995, din funcția de Director general, pentru a se muta la Pro TV. Postul a fost închis definitiv în 2004, potrivit cancan.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
1.233 afisari

2 COMENTARII

  1. Le aveam pe toate, nu ne mai lipsea decat inca o „goarna” de cretinizat acest greu incercat popor. Sigur, cultura nu va fi „ca nu se cere”, noi dam poporului suveran ceea ce cere… OARE ???

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger