AcasăDIVERSECum se pregătesc țările turistice să-și întâmpine vizitatorii

Cum se pregătesc țările turistice să-și întâmpine vizitatorii

Odată cu apropierea vacanței de vară, mai multe state caută strategii pentru a atrage turiștii. În meniu: zona “fără covid” sau chiar bonuri cadou.

Pe măsură ce se apropie zilele însorite, măsurile restrictive de intrare la frontieră se topesc ca zăpada la soare. Obiectivul este simplu: salvarea sezonului estival 2021.

Grecia și Italia pariază pe insulele Covid-Free

Grecia a muncit din greu pentru a finaliza ca prioritate vaccinarea în zeci de insule mici din Marea Egee și Marea Ionică, având în vedere deschiderea oficială a sezonului turistic la mijlocul lunii mai. Numit de autorități „Operațiunea Libertate”, programul de vaccinare din toată țara își propune să creeze un zid de imunitate pentru a reveni la normalitate cât mai curând posibil.

Unele regiuni italiene vor să urmeze modelul grecesc. Primarii din sudul Italiei și mai ales din insulele Capri sau Lampedusa cer prioritate în problema imunizării împotriva Covid-19 și susțin înființarea de  zone „Covid-Free”.

Un bilet cumpărat, o vaccinare oferită în Maldive

Unele mass-media au raportat intenția Maldivelor de a oferi vaccinarea vizitatorilor străini. Peste două treimi din cei 330.000 de locuitori ai arhipelagului au fost inoculați, potrivit cifrelor Ministerului Sănătății. Puțin peste 29.000 de cazuri de Covid-19 și 72 de decese au fost înregistrate de la începutul pandemiei. Se acordă prioritate celor 50.000 de angajați din sectorul turistic și persoanelor care furnizează servicii legate de industria hotelieră. Maldive,cu mai mult de o mie de insule, și-a redeschis granițele pentru turiștii străini anul trecut, la mijlocul lunii iulie, după o închidere de trei luni.

Malta, voucher de 200 EUR

Semn că sezonul turistic este vital pentru arhipelagul mediteranean, autoritățile din Malta au anunțat că străinii vor primi un voucher cadou de până la 200 de euro pentru a-l cheltui acolo. Această sumă va fi oferită sub formă de servicii la restaurante sau tratament spa, a explicat Biroul de Turism din Malta. Doar primii 38.000 de vizitatori vor beneficia de această reducere.

New York, vaccin gratuit pentru vizitatorii străini

În New York, capitala culturală americană, turismul s-a adaptat și la criza sănătății. Primarul Bill de Blasio tocmai a propus o nouă măsură: vaccinarea tuturor turiștilor care doresc să facă acest lucru. Aceste vaccinări ar fi gratuite, cu Johnson & Johnson, care necesită o singură doză. În acest moment, New York City își poate vaccina doar locuitorii, dar primarul lucrează cu guvernatorul de stat Andrew Cuomo pentru a remedia problema. Concret, vor fi instalate autoutilitare mobile în multe locuri turistice și emblematice din metropolă,  cum ar fi Empire State Building sau Times Square.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger