AcasăDIVERSECum să nu mai risipești bani și să economisești mai mult

Cum să nu mai risipești bani și să economisești mai mult

Este posibil ca mulți oameni să nu-și dea seama de toate modurile frivole în care risipesc banii, iar micile greșeli se adaugă la pierderi mari.

Dar, odată ce ați conștientizat aceste obiceiuri financiare proaste, efectuarea unor mici modificări ale stilului de viață și limitarea cheltuielilor inutile v-ar putea ajuta să reduceți datoriile și să creșteți economiile.

Aproximativ 76% dintre cei 1.015 americani intervievați de site-ul de evaluare a produselor de finanțe personale The Ascent au declarat că au plătit comisioane excesive sau inutile, 73% au plătit dobânzi excesive sau inutile, 71% au recurs la cumpărături impulsive, în timp ce 68% au făcut achiziții redundante sau repetate.

La nivel global, alte modalități comune de cheltuire inutilă a banilor sunt cumpărăturile de produse de lux, servicii digitale, ignorarea reducerilor,  prețurilor comparate și plata abonamentelor neutilizate.

“Nu trebuie să aveți Netflix, Amazon Prime, Shahid, Disney+, OSN+ și Apple TV deodată”, spune Joseph El Am, director general adjunct la managerul de avere StashAway Mena.Mulți uită să se dezaboneze de la o aplicație după cele șapte zile de încercare gratuită.

De asemenea, un procent copleșitor de 90% dintre oameni cumpără produse care nu se află pe lista lor de cumpărături, potrivit unui sondaj realizat în luna august de agenția de marketing The Integer Group.

Cumpărăturile de impuls reprezintă o mare pierdere în bugetul familiei.În cazul alimentelor, supermarketurile sunt adevărate capcane pentru portofel, mai ales prin „ofertele” tentante „două la unu”.

Și comisioanele bancare suplimentare pot duce la risipă de bani și pot fi evitate dacă ne gândim mai bine la achiziții.

Comisioanele de descoperire de cont se pot aduna dacă nu vă monitorizați contul pe măsură ce se apropie ziua de salariu, iar un sold negativ este un semn sigur că ceva trebuie schimbat.Economiștii recomandă prioritate datoriilor de pe cardul de credit înainte de orice altă tranzacție.

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
341 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger