AcasăDIVERSECum s-a vândut o vilă de lux cu doar 2.250 de euro

Cum s-a vândut o vilă de lux cu doar 2.250 de euro

Vânzarea unei vile de lux pentru un preț ridicol  nu a trecut neobservată în peninsula Saint-Jean-Cap-Ferrat, care are cel mai scump preț pe metru pătrat din Franța și a devenit  de-a lungul deceniilor stațiunea de vacanță a multor miliardari, inclusiv a oligarhilor ruși vizați astăzi de sancțiunile occidentale.

Această tranzacție, departe de a arăta un potențial colaps al pieței imobiliare locale, pare mai degrabă să ilustreze diferitele aranjamente financiare care se ascund în spatele proprietăților somptuoase ale Rivierei franceze.

Potrivit Nice-Matin, vila în cauză fusese cumpărată în 2021 de societatea comercială imobiliară Mas de Quinson de la compania luxemburgheză Navad. Cu toate acestea, SCI este deținută în proporție de 99% de Navad, care avansase  în cadrul acestei tranzacții cele 15 milioane de euro necesare achiziției proprietății, precum și 6 milioane de euro suplimentare utilizate pentru renovarea acesteia.

Ulterior, vila a fost închiriată unui cuplu, iar recent a fost vândută unui nou chiriaș, care poartă același nume de familie, dar este mai tânăr cu douăzeci de ani.

Și, pe parcursul tranzacției, prețul de vânzare a fost stabilit la 2.250 de euro din cauza datoriilor contractate de SCI cu Navad. Acest preț foarte scăzut a putut reduce semnificativ taxele de transfer.

Presa franceză spune că acest aranjament ar fi fost o oportunitate pentru  anumiți părinți de a-și transmite casa fiicei lor, evitând în același timp o serie de  costuri cu fiscul francez.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
926 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger