AcasăDIVERSECum „luptă” Europa cu poluarea: peste 570.000 de zboruri cu avioane...

Cum „luptă” Europa cu poluarea: peste 570.000 de zboruri cu avioane private

Boom-ul jet-urilor private nu dă semne de încetinire. O analiză publicată joi de grupul de campanie pentru protecția mediului Greenpeace a arătat că numărul de zboruri ale  acestor avioane în Europa a crescut anul trecut cu 64%, atingând un nivel record de 572.806.

S-a constatat că emisiile generate de avioanele private s-au dublat în regiune, depășind emisiile anuale de carbon pe cap de locuitor a 550.000 de rezidenți ai Uniunii Europene.

Mai mult de jumătate (55%) din zboruri au fost călătorii foarte scurte, sub 750 de kilometri, care ar fi putut fi efectuate cu trenul.

„Creșterea alarmantă a numărului de zboruri cu avioane private este în total dezacord cu toate datele științifice privind clima, care ne spun să reducem imediat emisiile de CO2 pentru a evita un dezastru total”, a declarat pentru CNBC Klara Maria Schenk, responsabil pentru campania Mobility for All Greenpeace.

Cele mai populare destinații pentru zborurile cu avioane private au Nisa(Coasta de Azur), Paris, și al doilea oraș ca populație din Elveția, Geneva.

Datele organizației neguvernamentale Transport & Environment arată că avioanele private sunt de până la 14 ori mai poluante decât avioanele comerciale per pasager și de până la 50 de ori mai poluante decât trenurile.

Asta pentru că, în doar o oră, un singur avion privat poate emite două tone de dioxid de carbon. Între timp, o persoană obișnuită din UE emite 8,2 tone de echivalent CO2 pe parcursul unui an întreg.

Rezervările pentru avioane private au început să se accelereze în ultimii trei ani, iar după relaxarea treptată a restricțiilor Covid-19 cererea a rămas puternică.

Prognozele actuale realizate de KlasJet, o companie exclusivă de charter cu avioane private și corporative, arată că acest sector va reveni la o rată anuală de creștere a pieței de peste 10% în acest an, comparativ cu activitatea de dinaintea pandemiei.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
369 afisari

4 COMENTARII

  1. Ete fleosc! Ca tot astia de tipa poluare arunca chem trails si diverse. Si tot ei polueaza cel mai mult. Ce naiba poluarea creata de tzunami de la Fukushima de amerloci cu unde a poluat planets mai mutlk decat o facem 7 miliarde in 20 de ani. Si faza cu nordstream facuta tot de amerloci si altele tot de ei
    sa ne lase dreac cu incalzirea globala, sau le bagam avioanele alea pe gat
    sa se duca dreac toti miliardarii astia care numai au furat dand parte la guverne si scapand de taxe ca nobilii nu plateau ei nu platesc si toti aia care ii apara ca capitaliem (intentionat cacofonia ca o merita) sa se duca naiba in groapa de gunoi a istoriei, ca cei care ii apara spera sa fie si ei mini minioni, ceva marionete, dar sa aiba si ei ceva de ros
    low lifes toti cei care apara acest capitalism salbatic cica care este numai un neo feudalism ca nu au facut pe drept nimic sa ii dea dreac

    • si cand o spun sa ii dea dreac o spun cu drag. ca o sa ii ia dragul de Samael, o sa aiba mare grija de ei. Fleosc ei cred ca o sa scape. NUUUUU ca mai suntem si altii care avem si yin si yang, si rau si bine mult de fiecare, cu fundul in doua lumi si care putem trece de icicolo cum vrem
      DAP, suntem si din astia, care putem merge in intuneric si ne simtim acasa, bine, sa torturam neciopliti (cica sunt smecheri, LOL, my dear Samael se distreaza sa ii duca de rapa), si dupa mergem in lumina si suntem bine si acolo si cand ne plictisim mai tragem o tura ici colo, intre lumi -asta e aici si este cam enervant acum ca mi-a luat mai mult timp decat de obicei sa ma regasesc sa stiu cine sunt si sa ies din matricvea vazuta de mica, cu totul, dar uitata pt ca … needucatia care te strica strica copiii
      Copiii toti sunt puri si numai pentru ei am mai venit o data aici, sper sa nu am sa nu ma mai leg de locul asta praf

  2. Oameni buni nu stiti că au facut studii extrem de elaborate iar flatuleta bovinelor este de vină pentru deteriorarea stratului de ozon cat si poluatoare.
    Spălarea creierlor este in mas-media , directivele si noile legi vor trebui adoptate altfel suntem ,,putinisti”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger