AcasăDIVERSECu cine să zbori? Cele mai bune companii aeriene din 2022

Cu cine să zbori? Cele mai bune companii aeriene din 2022

Pe măsură ce lumea își termină de înlăturat restricțiile de călătorie impuse de Covid-19, rutele de afaceri și turismul sunt din nou pe ordinea de zi – în majoritatea țărilor, cel puțin. Întrebarea este: cu cine să zbori?

Qatar Airways a fost desemnată cea mai bună companie aeriană din lume în cadrul Skytrax World Airline Awards 2022, în timp ce Singapore Airlines Ltd. și Emirates s-au clasat pe locurile doi, respectiv trei.

În ceea ce privește transportatorii din Asia-Pacific, japonezii de la All Nippon Airways Co. și australienii de la Qantas Airways Ltd. au completat primele cinci locuri, în timp ce Cathay Pacific din Hong Kong a coborât de pe locul șase anul trecut pe locul 16.

De asemenea, premiile au fost acordate pentru cea mai bună companie aeriană pentru fiecare clasă de cabină.

Cea mai bună cabină la clasa întâi a fost adjudecată de Singapore Airlines, în timp ce Qatar a obținut cea mai bună clasă business. Virgin Atlantic Airways  a câștigat pentru clasa premium economy, iar Emirates pentru cea mai bună cabină economică.

În alte categorii, Scoot a ocupat primul loc pentru cea mai bună companie aeriană low-cost pe distanțe lungi; Singapore Airlines a obținut premiul pentru cel mai bun personal de cabină, iar ANA a fost pe primul loc pentru curățenia din cabină.

„Qatar Airways a fost cea mai mare companie aeriană care a zburat în mod constant pe toată durata pandemiei Covid-19, rețeaua lor nu a scăzut niciodată sub 30 de destinații”, a declarat Edward Plaisted, directorul executiv al Skytrax, într-un comunicat de presă. „Această determinare a fost în mod clar bine recunoscută de clienți”.

Premiile World Airline Awards au fost stabilite în urma unui sondaj online pentru clienți, care s-a desfășurat în perioada septembrie 2021 – august 2022, în limbile engleză, franceză, spaniolă, rusă, japoneză și chineză. Mai mult de 350 de companii aeriene au figurat în rezultatele finale.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
384 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger