AcasăDIVERSECu cât ar putea fi vândută cea mai valoroasă colecție privată de...

Cu cât ar putea fi vândută cea mai valoroasă colecție privată de bijuterii

Colecția de bijuterii a defunctei miliardare austriece Heidi Horten, cea mai mare și mai valoroasă colecție de acest fel din lume care a ajuns la licitație, ar putea fi vândută cu peste 150 de milioane de dolari, a anunțat  casa Christie’s.

Printre cele 700 de  bijuteriile din colecţie, obţinute de la începutul anilor ’70 şi până la moartea proprietarei, anul trecut, se numără şi peste 100 de piese Bulgari.

De asemenea, este evidențiat colierul cu diamante de 90 de carate „Briolette of India” de Harry Winston și inelul cu diamante și rubin „Sunrise Ruby”( Cartier), a cărui valoare este estimată la 20 de milioane de dolari.

Potrivit Reuters, licitația ar putea să depăşească încasările obţinute de Christie’s în 2011 după vânzarea colecţiei ce i-a aparţinut lui Elizabeth Taylor şi respectiv încasările obţinute în 2019 în licitaţia Maharajas & Mughal Magnificence – singurele două colecţii de bijuterii vândute cu peste 100 de milioane de dolari fiecare.Încasările vor reveni Fundaţiei Heidi Horten, care susţine cauze caritabile în domeniile sănătăţii şi protecţiei copilului.

Înainte de a accepta să scoată colecția la licitație, Christie’s  “a luat în considerare” practicile de afaceri ale primului soț  al lui Heidi Horten, magnatul german cu afaceri în domeniul magazinelor universale Helmut Horten, care în perioada nazistă “a cumpărat afaceri ale evreilor ce au fost vândute sub constrângeri”.

„Ceea ce este important este că am fost complet transparenţi”, a precizat Rahul Kadakia, şeful departamentului  vânzărilor inernaționale de bijuterii din cadrul Christie’s. „Vindem această colecţie cu identitatea ei asociată numelui Horten. Nu este vândută ca o colecţie anonimă”.

“Sigur că nu putem şterge istoria. Dar sperăm că fondurile obţinute din această licitaţie vor fi folosite în viitor pentru a face bine”, a afirmat şi Max Fawcett, şeful departamentului de bijuterii al Christie’s din Geneva.

Christie’s va scoate la licitație(online) 400 de piese la Geneva miercuri și vineri. Pentru restul colecției, va organiza o a doua vânzare online în noiembrie.

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger