AcasăDIVERSECriza sanitară schimbă obiceiurile turiștilor

Criza sanitară schimbă obiceiurile turiștilor

Piața călătoriilor aeriene s-a îndreptat către rezervările de ultim moment, zboruri cu sens unic și mai multe rute interne, pe măsură ce consumatorii se confruntă cu schimbări rapide din cauza COVID-19, potrivit unui nou raport al site-ului de căutare și rezervare online Skyscanner.

Noua tendință va fi un avantaj pentru operatorii de transport cu preț redus, capabili să ofere prețuri competitive pe fondul unui viitor incert pentru călătoriile de afaceri –  care anterior erau un  factor important de profit pentru companiile aeriene cu servicii complete. Vizitele pe  Skyscanner, deținut de Trip.com Group Ltd, au scăzut între 60-70% din cauza impactului pandemiei asupra cererii de călătorie, dar acum companiile aeriene au capacitate și trebuie să o ocupe, spune Hugh Aitken, viecepreședintele Skyscanner.

Căutările pentru a călători în decurs de o săptămână au evoluat ascendent începând cu luna iunie,  perioada în care blocările s-au încheiat în multe țări. La nivel global, aceste căutări au crescut cu aproximativ 20% față de anul trecut. Asociația Internațională a Transportului Aerian a declarat că cererea de călătorii a scăzut cu 79,8% în luna iulie față de un an mai devreme și prognozează că va dura până în 2024 pentru ca sectorul să revină la nivelurile dinaintea crizei.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger