AcasăDIVERSECriză de lucrători: vine chelnerul-robot

Criză de lucrători: vine chelnerul-robot

Companii americane precum Miso Robotics și Richtech dezvoltă roboți automatizați atât pentru bucătăriile restaurantelor, cât și pentru sălile de mese.

Economiștii spun că penuria de forță de muncă va fi una prelungită, robotica poate ajuta la ușurarea crizei, dar nu va înlocui pe deplin oamenii.

La Centrul de inovare al Inspire Brands din Atlanta, robotul Flippy acceptă o nouă provocare. Muncitorul automatizat, realizat de Miso Robotics, a apărut pentru prima dată în bucătăriile unde se prepară burgeri.

Între timp, Matradee de la Richtech, o mașinărie de 20.000 USD, duce mâncarea la mesele clienților Pizza Kitchen, California.

Speranța este de a extinde utilizarea acestor roboți în 2022 și mai departe.

Deficitul de forță de muncă este inevitabil. În SUA, Asociația Națională a Restaurantelor a raportat recent că 4 din 5 operatori nu au personal, potrivit CNBC. Aceasta include 81% dintre operatorii cu servicii complete și 75% dintre cei cu servicii limitate. Robotica poate ajuta la accelerarea operațiunilor.

Operarea unui robot poate costa până la 3.000 de dolari pe lună. Miso se așteaptă să participe la o duzină de proiecte pilot cu lanțuri de restaurante de top în următoarele câteva luni.

Utilizarea roboticii se extinde, de asemenea, dincolo de operațiunile interne pentru companiile alimentare.

Kitchen United a lansat săptămâna trecută un program pilot de cinci zile folosind Kiwibot pentru a prelua comenzile de restaurante din mall-ul Westfield Valley Fair. Reef Virtual Kitchens are un program similar în Miami.

Dar robotica se confruntă cu două provocări. În primul rând, roboții nu pot înlocui complet oamenii. În al doilea rând, vor fi necesari mai mulți muncitori pentru a construi efectiv roboți și alte soluții tehnologice automatizate.

Un raport recent realizat de Career Builder arată că “roboții colaborativi nu îndeplinesc încă standardele necesare” pentru a intra pe piața restaurantelor.

author avatar
Radu Jacotă
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger