AcasăDIVERSECriptomonedele vor cuceri lumea într-un deceniu

Criptomonedele vor cuceri lumea într-un deceniu

Monedele digitale vor fi adoptate în mod curent în următorii 10 ani, potrivit unui sondaj al unui serviciu de schimb criptografic.

Bitstamp a chestionat peste 28.000 de investitori din 23 de țări din America de Nord, America Latină, Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Asia-Pacific.

Cripto-ul va fi adoptat în general într-un deceniu, cred 88% dintre respondenții instituționali și 75% dintre investitorii de retail.

Sondajul a mai descoperit că încă 80% dintre investitorii instituționali au raportat că aceste monede vor depăși vehiculele tradiționale de investiții.

Nivelurile de încredere în moneda digitală drept clasă de active sunt ridicate, 71% dintre profesioniștii în investiții și 65% dintre investitorii obișnuiți declarând că au încredere în cripto.

Dar  încrederea la nivel global este în mare parte condusă de țările în curs de dezvoltare, arată sondajul.

De exemplu, în economiile emergente, 79% din investitori spun că monedele digitale sunt demne de încredere, comparativ cu 62% din piețele financiare mai dezvoltate”.

Anul trecut, El Salvador a adoptat oficial Bitcoin ca monedă legală. Deși unii au salutat mișcarea, aceasta a fost întâmpinată cu reacții și proteste din cauza volatilității prețurilor criptomonedelor.

Bitcoin a atins ultimul său maxim în octombrie, la 61.000 de dolari (56.000 de euro), și se află pe o spirală descendentă constantă, oscilând în jurul valorii de 39.000 de dolari (36.000 de euro).

Alte vehicule de investiții din ecosistemul financiar descentralizat (DeFi) prezintă, de asemenea, niveluri puternice de încredere, se arată în sondaj, adăugând că monedele stabile, NFT și blockchain sunt în creștere în ceea ce privește încrederea investitorilor de retail și instituționali.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
369 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger