AcasăDIVERSECraiova - cea mai votată destinație turistică de Paște 2022-2023

Craiova – cea mai votată destinație turistică de Paște 2022-2023

Craiova - cea mai votată destinație turistică de Paște 2022-2023 (sursa foot: Facebook/Lia Olguța Vasilescu)

Într-un clasament al celor mai bune destinații de Paște 2022-2023 organizat de către EuropeanBestDestinations (EBD), Craiova s-a clasat pe locul I în preferințele oamenilor.

“O veste extraordinară pentru orașul nostru: Craiova este pe primul loc în topul destinațiilor europene de Paște (…) înaintea unor capitale și orașe europene cu tradiție precum Roma, Paris, Viena, Praga sau Londra.” a transmis Lia Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Pe site-ul EuropeanBestDestinations.com există sute de clasamente tematice. Cele 3 clasamente anuale se bazează pe voturile deschise care adună milioane de călători (Destinația Anului, Cele mai bune destinații de Crăciun, Cele mai bune stațiuni de schi) care au loc întotdeauna în noiembrie-decembrie-ianuarie-februarie din 2009, dar de-a lungul anului există, de asemenea, clasamente tematice – unele care apar anual (cele mai bune bijuterii ascunse – cele mai bune plaje), altele care sunt publicate timp de 2 ani sau mai mult (cele mai bune destinații pentru familii, cele mai bune destinații pentru tineri, cele mai bune destinații de Paște etc).

Clasamentele tematice se bazează pe un panel de călători. În acest caz, Cele mai bune destinații de Paște în Europa, dintre peste 62 de destinații europene preselectate, Craiova a fost votată de un panel de călători (10.724 de călători din 68 de țări) ca fiind cea mai bună destinație de Paște în Europa 2022-2023).

“Peisajele florale din parcurile, grădinile și zonele publice ale orașului, precum și amenajarea de noapte făcută de Catedrala din Craiova pentru perioada sărbătorilor, i-au determinat pe cei care urmăreau acest concurs să ne acorde votul care ne conferă acest prestigios loc întâi. European Best Destinations este cel mai vizitat site turistic din Europa, iar plasarea în top ne onorează și ne obligă să ne prezentăm cel puțin la fel de bine și pe viitor a completat”, a completat Lia Olguța Vasilescu.

“Craiova este o destinație atractivă din punct de vedere cultural, dar și pentru familii, îndrăgostiți, iubitori de istorie, datorită evenimentelor pe tot parcursul anului și a instituțiilor și muzeelor puternice. Este una dintre principalele destinații din România și, astfel, una dintre destinațiile puternice din Europa”, a declarat un reprezentant EBD

“Suntem încântați că Craiova s-a clasat pe primul loc și credem că întreaga Românie merită recunoașterea călătorilor din întreaga lume, a presei de turism și a profesioniștilor din turism. Destinații precum Craiova, Sibiu, Oradea, Cluj-Napoca, Brașov, Alba Iulia, Piatra Neamț și multe altele fac parte din atractivitatea Europei ca primă destinație din lume.” a mai adăugat acesta.

Participarea la acest top nu a fost plătită (nici publicarea și nici utilizarea logo-urilor oficiale), iar destinațiile nu sunt informate despre clasamentele tematice până la publicare.

EBD este un site de turism creat pentru a promova cultura și turismul în Europa și care lucrează în parteneriat cu rețeaua European Destinations of Excellence pentru Turism (EDEN) a Comisiei Europene pentru turism durabil. EBD promovează turismul în Europa din 2009, iar echipa site-ului este formată din reporteri de turism.

author avatar
Andrei Coman