AcasăDIVERSEColecția Audemars Piguet. Cât valorează ceasul cu semnătura șeicului Dubaiului

Colecția Audemars Piguet. Cât valorează ceasul cu semnătura șeicului Dubaiului

O piesă de epocă a producătorului  elvețian Audermars Piguet va fi scoasă la licitație de Christie’s pe 24 aprilie la Dubai.

Cu o valoare estimată între 30.000 și 50.000 de dolari, ceasul Maktoum Dial face parte din colecția Royal Oak. A fost proiectat de Jacqueline Dimier și este unul dintre cele doar 2 130 de modele din aur galben fabricate între 1977 și 1988.

Acest ceas prezintă semnătura șeicului Mohammed bin Rashid, vicepreședinte și conducător al Dubaiului, pe jumătatea superioară a cadranului. În jumătatea inferioară apare inscripția Audemars Piguet.

„Numele șeicului Mohammed a mai apărut în trecut pe ceasuri Rolex,  dar rareori am întâlnit semnătura sa pe modele Audemars Piguet de epocă”, au declarat reprezentanții Christie’s pentru The National. În 2018, un ceas Patek Philippe care prezenta semnătura șeicului Mohammed a fost, de asemenea, scos la vânzare.

136 de ceasuri de lux vor fi licitate la Christie’s Watches Online: The Dubai Edit, care va continua până pe 4 mai. Cap de afiș al vânzării este un Richard Mille 69, unul dintre cele doar 30 de exemplare realizate vreodată, cu o valoare estimată între 800.000 și 1,2 milioane de dolari.

Patek Philippe,  Rolex și  Audemars Piguet conduc selecția de ceasuri de epocă a licitației, în timp ce alte piese de la mărci precum FP Journe, MB &, De Bethune și Ludovic Ballouard fac parte din faimoasa vânzare bianuală.Christie’s expune toate ceasurile în galeria sa de la Dubai International Financial Centre.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
606 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger