AcasăDIVERSEChina a găsit leacul inteligenței artificiale

China a găsit leacul inteligenței artificiale

China va impune o „inspecție de siguranță” pentru companiile de inteligență artificială, în contextul în care giganții locali de internet au început să proiecteze instrumente asemănătoare ChatGPT.

Isprăvile robotului conversațional american ChatGPT, lansat în noiembrie și capabil să formuleze răspunsuri detaliate pe o gamă largă de subiecte în câteva secunde, sunt urmărite cu interes în China.

Interfața nu este disponibilă în țară, dar ChatGPT este subiectul a nenumărate articole și discuții pe rețelele de socializare, iar firmele din domeniul tehnologiei se luptă pentru a proiecta instrumente echivalente.Motorul de căutare Baidu a fost unul dintre primele grupuri chinezești care s-a poziționat pe această nișă, alături de Tencent, campionul internetului și al jocurilor video, și Alibaba, pionierul comerțului electronic.

În plină euforie în jurul așa-numitei inteligențe artificiale generative, China dorește să reglementeze această tehnologie.Înainte de a fi puse la dispoziție, produsele alimentate de inteligența artificială generativă vor trebui să fie supuse unei  „inspecții de siguranță”, potrivit unui proiect de regulament publicat marți de Administrația spațiului cibernetic din China.Potrivit AFP, autoritatea de reglementare, care își supune textul pentru comentarii publice înainte de adoptare, nu precizează când va intra în vigoare regulamentul.

Însă conținutul generat de inteligența artificială trebuie să „reflecte valorile socialiste fundamentale și nu trebuie să conțină elemente legate de subminarea puterii de stat”. Acesta urmărește să asigure „dezvoltarea sănătoasă și implementarea standard a tehnologiei generative de inteligență artificială”.

Ambiția Chinei este de a deveni lider mondial în domeniul inteligenței artificiale până în 2030, ceea ce va revoluționa o multitudine de sectoare, inclusiv industria auto și cea medicală.

Ernie Bot, echivalentul local al ChatGPT a fost prezentat de Baidu luna trecută. Gigantul comerțului online Alibaba și-a arătat tot marți propriul robot, „Tongyi Qianwen” (mașina care știe totul).

Dar principala provocare în China pentru dezvoltatori este de a veni cu un robot conversațional care să aibă performanțe bune, dar să nu se abată de la cadrul strict de conținut permis.

Autoritățile monitorizează îndeaproape internetul și mass-media. În fiecare zi, o armată de cenzori șterge conținutul care prezintă politica de stat într-o lumină proastă sau care este susceptibil să creeze neliniște.Rețelele sociale sunt, de asemenea, supuse unui control mai strict.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
2.874 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger