Am urmărit „Chefi la cuțite” din 23 aprilie 2025 cu speranța vagă că poate, măcar de data asta, se gătește ceva care să semene a mâncare. Ce am primit? O ruletă rușinoasă cu ingrediente, o Mary scoasă de la naftalină și o colecție de crize emoționale demne de un episod din Acces Direct. Gătitul e pe planul 47. În prim-plan? Scandal, nervi și o grămadă de plating-uri care par proiecte de clasa a doua, unde sincer, nici acolo n-aș da notă de trecere.
Mary Cocheta: când n-ai talent, dar ai meme-ul cu „nu apaaa”
Da, Mary e înapoi. N-o ceruse nimeni, dar ce contează? Antena 1 știe că dacă faci foamea cu audiențele, o reîncălzire de viral îți salvează porția. N-am nimic personal cu ea, dar dacă următorul test e să țipe la paste și să plângă lângă un dovlecel, atunci poate e momentul să redenumim emisiunea în „Țipete la tigaie”.
Și da, în 2025, „Chefi la cuțite” e în punctul în care o replică urlată dintr-un reality obscur din 2012 e considerată valoare adăugată. Dacă mai vine cineva în platou cu un pepene și o traumă din copilărie, putem spune că avem show complet.

Chefi la cuțite: șefi de crize, nu de bucătării
Chef Sautner în loc să gătească, țipă. Pe cineva, pe oricine, doar să se audă. E leadership cu voce ridicată, nu cu gust rafinat. Iar ceilalți? Ceilalți cred că se uită pierduți, între o amuletă care aduce înapoi concurenți reciclați și o roată care decide ce gătești, ca și cum ești la tombola de la Bingo.
Un reality de carton, ambalat ca show culinar
„Chefi la cuțite” e dovada supremă că poți transforma un format promițător într-un haos ridicol, unde singura constantă e volumul decibelilor și absurditatea deciziilor. Ingredientele n-au nicio legătură unele cu altele, platingurile sunt de râs, iar drama se simte regizată până la ultima lacrimă.
Antena 1 livrează circ, dar îl vinde pe post de delicatesă
Așa că, da. M-am uitat la „Chefi la cuțite”. Și-am rămas cu un gust amar și nu de la mâncare, ci din tot ce-a ajuns acest show. Un show care a ales să-și îngroape reputația în ridicol, pentru un pic de rating și câteva meme virale. Dar hei, poate ăsta e noul trend în materie de gastronomie: țipete, scandal și… „nu apaaa”.
Voi ce părere aveți? Gătiți sau nu cu apă?
Nu ma uit la asa ceva nici daca sunt platit!
Nu sunt un coneseur al ”ingredientelor” care concura la realizarea unei emisiuni culinare, dar sa ”infierezi cu manie proletara” comportamentul unor oameni care fac mancare din niste ingrediente trase la sorti si sa nu spui un cuvant despre un serial care ruleaza de ani buni la pro tv, in care se face un act de bravura din betia continua si discutiile de betivi ale protagonistilor, unde hotul (hotii) sunt prezentati ca formatori de opinie, unde femeile se intrec in betie cu barbatii, iar batausul satului face legea in locul politistului idiot, parca e putin cam fortat sa nu fiu mai dur. Si aici e tot un fel de consum, destul de apropiat de subiectul abordat, ne fiind vorba de mancat ci de baut. Nu vreau sa fac referire la discutiile despre relatii intime, ca m-ar critica sustinatorii predarii ”disciplinei” de profil in scolile elementare. Dar, daca nu s-au sesizat pana acum nici cerberii cenzurii imperialiste (mult mai ”vigilenta” ca cea comunista), un ziarist de ce s-ar obosi. Si ne mai miram de vocabularul ”ultraelevat” al viitorimii si betiile chiar in unitatile de invatamant.
Lucrezi la protv probabil, dupa cum judeci corespunzi profilului de tipologie specific postului…..