AcasăDIVERSE„Chefi la Cuțite” – când oala sub presiune e singurul lucru cu...

„Chefi la Cuțite” – când oala sub presiune e singurul lucru cu tensiune reală în emisiune

Chefi la cuțite 28 aprilie 2025al-saselea-battle-la-chefi-la-cutite

Am încercat să mă uit la „Chefi la Cuțite” pe 28 aprilie 2025, dar am găsit doar drame fabricate, chefii plictisiți și platinguri de Instagram. Unde e mâncarea?

Când vrei să te uiți la TV și sfârșești privind „Chefi la Cuțite”: regret instant

Nu știu voi, dar eu încă mai am momente în care sper să găsesc ceva decent la televizor. Un show relaxant, interesant, care să nu-mi dea impresia că mă uit la o piesă regizată prost. Aseară, pe 28 aprilie 2025, am zis: „Hai să-i mai dau o șansă emisiunii Chefi la Cuțite”. Mare greșeală am făcut.

Nu știu dacă ce-am văzut a fost emisiune culinară sau reality show de categoria „ce facem azi să pară tensionat și dramatic?”. Din păcate, la cât de puțin se mai gătește și cât de mult se plânge, s-ar putea să nu mai știe nici echipa exact ce produc.

Chefii au obosit. Și se vede

În loc să vorbim despre gastronomie, ajungem să analizăm fețele posomorâte ale celor trei chefi (care participă, că unul n-a fost în stare să gătească și face cu schimbu’) . Unul bombăne continuu că nimic nu-i bine, altul își joacă rolul de „judecător cu inimă mare” (dar numai când camerele sunt pe el), iar al treilea pare complet dezinteresat, ca și cum și-ar fi pierdut gustul la propriu.

Și în tot haosul ăsta, concurenții aleargă cu farfurii în mâini ca pe front, nu ca într-o bucătărie profesionistă.

Chefi la cuțite 28 aprilie 2025
chefi la cutite

Emoții la comandă și rețete fără noimă

Emisiunea din 28 aprilie n-a fost despre mâncare. A fost despre cine plânge primul și cine are povestea cea mai tragico-lacrimogenă. Fiecare rețetă trebuie însoțită de un „fac asta pentru mama, bunica, câinele din copilărie”. E ca și cum platingul nu e complet dacă n-ai vărsat o lacrimă în sosul demi-glace.

Și să vorbim puțin și despre… „creativitate”. Când vezi spumă de pătrunjel într-un desert sau „reinterpretare de sarmale în formă de tartar”, încep să te întrebi dacă nu cumva participi, fără să știi, la o farsă.

Unde e mâncarea?

Asta e întrebarea care m-a bântuit toată seara. Unde e bucătăria aia autentică, unde se simțea pasiunea pentru gătit? Unde e respectul pentru mâncare, pentru tehnică, pentru gust? Ce-a rămas în schimb? Niște farfurii aranjate pentru Instagram, niște replici trase la indigo și un aer general de „hai să terminăm odată, că trebuie să postăm teaserul pe TikTok”.

Ce rămâne după un episod ca ăsta?

Un gust amar și senzația că ai stat o oră să aștepți o masă care n-a mai venit. Sau a venit, dar era învelită în monologuri și servită cu o garnitură de „teatru pentru like-uri”.

Dragă Antena 1, dacă tot nu mai e despre gătit, anunțați și voi clar. Schimbați numele în „Chefi lacrimogeni”. Măcar știm la ce ne uităm.

Eu n-am mai gătit nici în seara asta. Voi ce ați făcut?

author avatar
Valentina Culin
Valentina Culin este jurnalist și redactor cu o exprimare asumată și un discurs clar, animat de rigoare și inteligență analitică. A redactat articole de actualitate pentru La-Zi, Jurnalist și Oficiul de Știri, manifestând interes pentru dinamica socială și politică. Studentă la Academia de Studii Economice din București, în cadrul Facultății de Economie Teoretică și Aplicată – specializarea Comunicare în Afaceri, își dezvoltă o gândire economică solidă, ce fundamentează perspective argumentate asupra realităților contemporane.
253 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ei spun că-i o emisiune despre și cu gătit, dar îi spun show și atunci „ingredientele” se mai schimba. Cat de mult gătesc, mai treacă, meargă, dar problema e că ne-am plictisit să vedem același câștigător de serviciu. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar omul e cam cu cel puțin o clasă în plus și asta creează un handicap cu care greu se pot lupta ceilalți. Deci, la lacrimi și răutăți se mai adaugă și plictiseala repetitiva și atunci, cine să se mai uite ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger