AcasăDIVERSECele mai „cool” străzi din lume

Cele mai „cool” străzi din lume

Brandul global de mass-media Time Out a completat ceea ce numește „cele mai tari străzi din lume”, așa cum au fost selectate de aproximativ 27.000 de rezidenți ai orașelor din întreaga lume.

Pentru a-și finaliza clasamentul, editorii Time Out de la fiecare destinație au studiat străzile sugerate, concentrându-se asupra serviciilor, restaurantelor, ofertelor culturale și relațiilor din comunitate.

În vârful topului se află Smith Street din Melbourne, Australia, o arteră plină de viață cunoscută pentru magazinele sale independente, baruri, scene improvizate pentru muzică live și restaurantele primitoare.

Localul Above Board, deschis în 2016, a fost în mod special menționat în lista Time Out, potrivit CNN.

Passeig de Sant Joan din Barcelona ocupă poziția a doua. Bulevardul, renumit pentru că este unul dintre primele “coridoare verzi” ale orașului spaniol,  are piste pentru biciclete, trotuare largi, copaci și multe locuri în aer liber destinate activităților culturale. În prezent, găzuiește și cunoscuta piață alimentară Mercat de l’Abaceria.

Pe locul trei se află South Bank din Londra. Strada de pe malul Tamisei este renumită pentru ofertele de divertisment, dar este și un district comercial. Lunga listă de atracții din zonă include London Eye, County Hall,Jubilee Gardens, London Aquarium, London’s National Theatre etc.

Următoarele locuri ale clasamentului Time Out sunt ocupate de  strada San Isidro din Havana(Cuba), Sunset Boulevard din Los Angeles(SUA), Witte de Withstraat, Rotterdam(Olanda), Rua Tres Rios, Sao Paulo(Brazilia),Haji Lane(Singapore),Rua Rodrigues de Faria, Lisabona(Portugalia) și Calle Thames, Buenos Aires(Argentina).

author avatar
Radu Jacotă Redactor