AcasăDIVERSECele mai bune destinații din Europa pentru a cumpăra o a doua...

Cele mai bune destinații din Europa pentru a cumpăra o a doua casă

În ultimul an, piața imobiliară de prim rang din Europa a crescut cu 5,6%, pe fondul unei cereri continue.

„Pentru proprietarii unei a doua locuințe, orașele europene oferă cultură, conectivitate și o bună calitate a vieții, în timp ce investitori se pot bucura de  un grad ridicat de ocupare a chiriașilor”, a declarat pentru CNBC Kate Everett-Allen, șefa departamentului de cercetare rezidențială internațională la compania imobiliară Knight Frank.

Cumpărătorii caută active sigure și investiții generatoare de venituri, în contextul în care inflația crește vertiginos, iar interesul se extinde dincolo de Atlantic.

Berlinul a înregistrat cea mai puternică creștere a prețurilor în 2022, proprietățile de lux apreciindu-se în medie cu 12,6%. Rata capitalei Germaniei se află cu mult înaintea altor orașe globale precum New York (7,3%), Hong Kong (3,1%) și Londra (2,5%).

Dar există și alte orașe europene unde prețurile proprietăților cresc: Edinburgh (11,2%), Dublin (10,2%), Zurich (10,2%) și Paris (8,9%).

Privind cumpărarea pentru închiriere, cele mai bune oferte se găsesc în regiunile Toscana și Liguria din Italia, coasta de sud a Franței, Alpii francezi, Barcelona, ​​Marbella și Insulele Baleare din Spania.

Orașul toscan Lucca este o alegere deosebit de populară, reprezentând un sfert din cererile cumpărătorilor în 2021 alături de Pisa și Bolgheri și înregistrând o creștere anuală a prețurilor de 6%.

Prețul mediu al proprietăților căutate de cumpărătorii Knight Frank în Lucca și Pisa se situează acum la aproximativ 1,7 milioane de euro –  cu mult sub media de 3,7 milioane de euro din regiunea Toscana. În același timp, ratele medii zilnice de închiriere ajung la 500 de euro.

Înainte de a începe o achiziție în străinătate, potențialii cumpărători ar trebui să ia în considerare ratele de schimb valutar, ipotecile și taxele locale, costurile de proprietate și de vânzare, precum și orice restricții impuse proprietarilor străini.

Un dolar în creștere și un euro mai slab euro încălzesc piața imobiliară din Europa, continentul devenind o destinație din ce în ce mai atractivă nu numai pentru turiștii americani, ci și pentru investitorii americani în imobiliare.

În prezent, euro se tranzacționează aproape de paritate cu dolarul, iar cumpărătorii din SUA se bucură de o reducere de 15-20% la prețurile proprietăților în oricare dintre cele 19 țări membre ale zonei euro, comparativ cu iulie 2021.

author avatar
Radu Jacotă
1.413 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri