AcasăDIVERSECel mai bun restaurant din lume nu poate obține profit din prânzul...

Cel mai bun restaurant din lume nu poate obține profit din prânzul de 700 de dolari

Noma, restaurantul din Copenhaga votat în repetate rânduri drept cel mai bun din lume, a pierdut bani pentru prima dată în patru ani în 2021, chiar și după ce a primit sprijin din partea guvernului danez.

Noma a înregistrat o pierdere netă de 1,69 milioane de coroane (240.000 de dolari), după ce în 2020 a înregistrat un profit infim, potrivit unui document depus la Autoritatea daneză pentru afaceri. A primit 10,9 milioane de coroane sub formă de compensații guvernamentale, în timpul pandemiei.

Acest local de lux, care oferă meniul său de prânz cu legume și vin la un preț de aproximativ 700 de dolari de persoană, se află în prezent pe locul 1 în topul celor mai bune 50 de restaurante din lume, după ce a câștigat premiul cel mare de cinci ori în total. De asemenea, are trei stele Michelin.

Ultima dată când Noma nu a raportat profit a fost în 2017, când bucătarul Rene Redzepi l-a închis timp de aproximativ un an pentru o renovare.

Conducerea plănuiește o închidere temporară în Copenhaga la sfârșitul acestui an, când personalul va pleca într-un turneu culinar în alte țări înainte de a reveni în 2023.

În luna mai, Noma a deschis un spațiu pop-up în Brooklyn, New York. 50 de oaspeți au fost serviți timp de cinci seri. Cinele – cu 9 feluri de mâncare –  au costat tot 700 USD.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
432 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger