AcasăDIVERSECaterham EV Seven, un bolid pe baterii

Caterham EV Seven, un bolid pe baterii

Nu este deloc surprinzător faptul că  micii producători britanici  se uită și ei la electrificare, având în vedere valul de legislație care va apărea în următorii câțiva ani. Iată așadar conceptul EV Seven, un precursor al primului Caterham 100% electric din istorie.

Bazat pe platforma Seven 485, EV Seven cântărește 700 kg,  “incredibil de puțin pentru o mașină electrică – chiar și cele sport cântăresc 2 tone”, notează Automobile Magazine.

Motorul electric este furnizat de Swindon Powertrains (partenerul Caterham de peste 30 de ani) și este amplasat pe puntea spate, furnizând 240 CP.

De asemenea, cuplul de 250 Nm este livrat instantaneu, ceea ce permite o accelereație de la  0 la 100 km/h în doar 4 secunde. Un diferențial cu alunecare limitată se asigură că totul se desfășoară fără probleme, în timp ce șasiul beneficiază de o suspensie Bilstein reglabilă preluată de la Seven 420 Cup.

Ideea din spatele conceptului este de a face un Caterham electric la fel de distractiv și captivant ca și modelele cu combustie ale mărcii. Potrivit CEO-ului Bob Laishley, „Un viitor model electric trebuie să se potrivească cu ADN-ul nostru.Scopul este de a dezvolta o mașină cu o greutate redusă. Nu vom lansa niciodată un Seven care să cântărească o tonă – am prefera să nu o facem!”

Rămâne acum de văzut care va fi prețul primului Caterham electric și când va fi disponibil la vânzare. În orice caz, tehnologia actuală va trebui să combine ușurința și electrificarea.

Este de apreciat că nu toate mărcile încearcă să compenseze creșterea în greutate cu o sumedenie de cai putere, utilă în linie dreaptă, dar ineficientă în viraje.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
261 afisari

1 COMENTARIU

  1. SI CIND VA VENI TIMPUL SA O INCARCI TREBUIE SA STAI 8 ORE SAU 10 ELECTRICA E NASPA TARE LA UN ACCIDENT ACIDUL DIN BATERIE SAU DACA IA FOC CE ZICETI E NASPA TARE

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger