AcasăDIVERSECarnea de eprubetă, „disponibilă peste tot”

Carnea de eprubetă, „disponibilă peste tot”

Este ambiția lui Josh Tetrick, co-fondatorul și CEO al start-up-ului Eat Just. Își  imaginează o zi în care carnea cultivată într-un laborator este disponibilă peste tot, de la restaurante cu stele Michelin până la vânzători stradali și lanțuri de fast-food.

Americanii au mirosit profitul, dar mai multe investiții – și aprobări de reglementare – vor fi necesare pentru a ajunge acolo. În acest moment, procesul este costisitor, dar cercetătorii și antreprenorii spun că, în timp, producția va deveni mai eficientă și mai ieftină.

Bani sunt: investitorii au injectat deja peste 2 miliarde de dolari în acest sector, inclusiv Bill Gates, care  a susținut că “toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică”.

Anul următor va aduce mai multe investiții. Eat Just și alții lucrează pentru a obține aprobarea de reglementare în Statele Unite de la Food and Drug Administration și Departamentul Agriculturii.

În decembrie 2020, Eat Just a primit în Singapore aprobare pentru carnea de laborator(pui) Good Meat. Compania a anunțat anul trecut o majorare de capital de 276 milioane de dolari pentru a dezvolta transport și logistică  atât în ​​SUA, cât și în Singapore, unde produce în prezent.

Va construi și o instalație în Qatar, în parteneriat cu Doha Venture Capital și Qatar Free Zones Authority, dar va fi nevoie de mult mai mult capital pentru a construi bioreactoare suficient de mari pentru a se extinde.

Potrivit The Good Food Institute, există peste 100 de start-up-uri care lucrează la produse din carne cultivată, iar companiile mai mari își intensifică, de asemenea, propriile operațiuni.

Producătorul de proteine JBS a achiziționat BioTech Foods la sfârșitul lui 2021, investind 100 de milioane de dolari pentru a intra pe piața cărnii de laborator și pentru a construi un centru de cercetare și dezvoltare în Brazilia.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
595 afisari

2 COMENTARII

  1. S-a inventat carnea de laborator din petrol, s-a mirosit profitul, a fost interzisă creșterea porcilor în gospodării și s-au scumpit bine îngrășămintele chimice, a mai rămas să ne oblige.

  2. Planeta e pe cale de disparitie, vacile si porcii polueaza prea mult. La fel si oamenii.
    Bill Gates si cohortul lui sant bolnavi mintal

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger