AcasăDIVERSECadillac Celestiq, ultra-luxul american

Cadillac Celestiq, ultra-luxul american

Cadillac a dezvăluit un sedan spectaculos, ultra-luxos, care se anunță a fi cel mai avansat vehicul al companiei deținute de General Motors.

Denumit Celestiq, acesta rămâne un concept car, dar clienții ar putea cumpăra o versiune de serie începând cu anul 2024. Este, bineînțeles, o afacere complet electrică, alimentată de tehnologia de baterii Ultium a GM.

Noul model vine după ce Cadillac a prezentat recent SUV-ul Lyric, iar un observator atent ar putea observa unele asemănări între cele două, în special grila frontală distinctivă și luminile spate caracteristice.

Celestiq se inspiră din moștenirea de 120 de ani a mărcii, Magalie Debellis, manager de design, l-a numit „cea mai pură expresie a Cadillac” de până acum.În ciuda acestei trimiteri către trecut, mașina are o capotă lungă și un acoperiș înclinat care îi conferă un aer clar aerodinamic și futurist.Sunt evidențiate în avanpremieră unele dintre materialele, tehnologiile și atenția la detalii despre care marca spune că exemplifică viziunea sa pentru viitoarele modele.

Interiorul roșu a fost ales pentru a conferi habitaclului un aspect opulent, iar acesta este cu siguranță un vehicul care vrea să fie remarcat.

În automobilul de prezentare există cinci ecrane interactive LED de înaltă definiție, inclusiv o piesă centrală cu diagonală de 55 de inci care se întinde de-a lungul planșei de bord.

Nu este deloc surprinzător faptul că tehnologia hands-free de asistență a șoferului va fi o caracteristică a modelului de producție atunci când va atinge asfaltul.

Unul dintre principalele lucruri de remarcat despre Celestiq este faptul că producătorul intenționează să construiască manual fiecare mașină, cu o investiție de 81 de milioane de dolari.

Dezvăluirea lui Celestiq coincide, de asemenea, cu proiectul Cadillac GTP Hypercar, un prototip de mașină de curse de a treia generație care va începe testarea pe pistă în această vară, înainte de prima sa participare  la Rolex 24 de la Daytona anul viitor.

author avatar
Radu Jacotă Redactor