AcasăDIVERSEBoom economic. Noul Eldorado al canabisului american

Boom economic. Noul Eldorado al canabisului american

Sprijinite de tejgheaua unui magazin la modă, două surori miros și cântăresc  frunzele și florile uscate de canabis. Juree Burgett și Tanya Knight au condus trei ore, trecând granița Kansas-Missouri, pentru a cumpăra, în numerar, ceea ce este interzis acasă.

Magazinul de tip drive-through dintr-o zonă apropiată de  Kansas City se află la cinci minute de mers cu mașina de granița cu Missouri, un stat conservator care a legalizat recent canabisul în scop recreativ.

Măsura, aprobată prin referendum în noiembrie, a declanșat un boom economic, deoarece mii de consumatori din cele opt state din jur au venit la cumpărături. Și reprezintă mai mult de jumătate din clientela Proper Cannabis.

Rezultatul: în întregul Missouri, vânzările de “iarbă” au totalizat 103 milioane de dolari în februarie, prima lună în care canabisul recreativ a fost permis, față de 37,2 milioane de dolari în ianuarie.Organizația comercială MoCannTrade estimează o piață locală de peste 1,2 miliarde de dolari pe parcursul unui an.

La 20 de minute de magazin se află o fermă industrială administrată de Illicit Gardens. În spatele camerelor de luat vederi și al unui post de securitate, un hangar adăpostește 2.800 de metri pătrați de plante de canabis. În trei săptămâni va produce la capacitate maximă, adică 680 kg pe lună.

Managerul Louie Sebald indică un cost de producție de 400 de dolari pe livră (450 g). Prețul de revânzare: 2.300 de dolari pe kilogram.

Ferma trebuie să își mărească forța de muncă de la 130 la aproape 170 de persoane, care lucrează în trei schimburi. În Missouri, 13.000 de persoane lucrează în acest sector, în special în zonele rurale afectate de declinul industrial.

În ciuda incertitudinii economice și a inflației în creștere, se așteaptă ca vânzările legale de canabis din SUA să crească cu 14% până la sfârșitul acestui an, ceea ce va duce la o dimensiune a pieței de 59,6 miliarde de dolari până în 2027.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
352 afisari

3 COMENTARII

  1. numa la colonia mizerabila se arunca in puscarie copii prinsi aiurea in peisaj in timp ce interlopii sunt PROTEJATI de organele statului esuat!

    • Vai saracii „copii prinsi aiurea in peisaj” cu droguri, sunt niste ingerasi. Da-i, bai loaza, o educatie crestina lu’ fii-tu ca sa nu mai fie prins drogat. Daca nu ai fi fost un parinte lamentabil, odrasla ta nu ar mai fi trecut pe iarba, iar „interlopii” traficanti de droguri ar muri de foame. Tu nu ai invatat la gradinita ca „ce se naste din pisica, soareci mananca”? Pana la a vedea vina statului, vezi-ti mai intai vina ta de parinte degenerat, care ti-ai derogat atitributiunile educationale in favoarea altora.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger