AcasăDIVERSEBogăția și stilul de viață. Cele mai scumpe orașe din lume

Bogăția și stilul de viață. Cele mai scumpe orașe din lume

Pentru milionarii care locuiesc în unele dintre cele mai scumpe orașe din lume, cum ar fi Shanghai și Hong Kong, prețurile în creștere ale articolelor de lux din ultimul an au redus considerabil puterea lor de cumpărare.

Pe de altă parte, pentru persoanele bogate din Londra și New York, costul mai mare al genților, pantofilor, costumelor și ceasurilor de firmă nici măcar nu ține pasul cu rata inflației din țările lor.

Raportul global 2022 al Julius Baer Group Ltd. privind bogăția și stilul de viață la nivel mondial, clasifică cele mai scumpe orașe din lume analizând costul proprietăților rezidențiale, al mașinilor, al biletelor de avion, al școlilor de afaceri și al altor obiecte de lux.

Shanghai a ajuns din nou în fruntea listei, în timp ce Londra a luat locul al doilea de la Tokyo, care a coborât cel mai mult dintre toate orașele, ajungând pe poziția opt.

New York s-a clasat pe 11, în scădere cu un loc față de sondajul de anul trecut. Constatările evidențiază faptul că cei bogați nu sunt imuni la inflație, care a ajuns la 8,6% în SUA și la 9% în Marea Britanie.

Cei mai bogați 500 de oameni din lume au văzut un total de 1,4 trilioane de dolari șters din averea lor cumulată în acest an, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Raportul a analizat prețurile a aproximativ 20 de bunuri și servicii pe care persoanele fizice cu active bancare ale gospodăriei de 1 milion de dolari sau mai mult le cumpără de obicei în 24 de orașe din diferite regiuni, datele fiind colectate în două runde, între noiembrie și aprilie. Moscova a fost scoasă de pe listă.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
322 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger