AcasăDIVERSEBMW dezvăluie cel mai extravagant dintre SUV-urile sale: XM!

BMW dezvăluie cel mai extravagant dintre SUV-urile sale: XM!

Pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare a faimoasei sale divizii Motorsport, BMW a prezentat acest XM extravagant a cărui prioritate nu este, din păcate, Europa.

Într-adevăr, găsim acest design ostentativ, care subliniază cu atât mai mult dimensiunile XXL ale acestui german. Cu o lungime de 5,11 m și o lățime de 2 m, este evident că noul XM nu este făcut pentru Europa.

Marea majoritate a clienților săi se vor afla în Statele Unite, unde este fabricat, în China și în Orientul Mijlociu.

Acolo, motorul său nu va fi o problemă, la fel ca și măsurile sale. Fiind un BMW „M”, XM are un palmares tehnic impresionant. Este primul model Motorsport care hibrid reîncărcabil. În acest caz, un V8 4.4 twin-turbo de 489 CP, combinat cu un motor electric de 197 CP, alimentat la rândul său de o baterie de 25,7 kWh.

În total, 653 CP și un cuplu de 800 Nm sunt transmise către toate cele patru roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală adaptiv.

În cele din urmă, XM arată foarte primitor în spate, în special datorită ampatamentului său lung de 3,10 m. Cu toate acestea, acest SUV rămâne un vehicul cu 5 locuri.

Nu contează, pentru că familiile tradiționale nu sunt ținta sa, după cum ne amintește prețul de 175 000 de euro. Opțiunile vor mări nota de plată, inclusiv în cazul versiunii „Red Label”, care va crește puterea la 750 CP și cuplul la 1.000 Nm…

author avatar
Radu Jacotă Redactor