AcasăDIVERSEBiologia, aruncată peste bord. Showbizul și șmecheria “non-binarilor”

Biologia, aruncată peste bord. Showbizul și șmecheria “non-binarilor”

Nemo, născut bărbat, nu vrea să fie bărbat sau femeie

Nemo, născut bărbat,  nu vrea să fie bărbat sau femeie. Câștigătorul Eurovision se declară non-binar și luptă pentru ca această “identitate de gen”  să fie consacra prin lege. Dar poate să explice cineva ce înseamnă non-binar? Nu poate.

Pe lângă obstacolele juridice pe care această cerere ar trebui să le depășească, ea are o problemă fundamentală: pentru o înțelegere comună a lumii, trebuie să ne punem de acord asupra unor criterii obiective pentru categorii. Cele binare sunt masculin și feminin.  Corect, aici e vorba de sex și nu de numita identitate de gen. Sexul este atribuit biologic, nu după bunul plac.

Necazul  este că biologia a fost aruncată peste bord și înlocuită cu progresismul și corectitudinea politică. Până și întrebarea „Ce este o femeie sau un bărbat?” e considerată nepotrivită pentru a nu-i ofusca pe non-binari. În mod evident, Nemo are o idee despre ce este un bărbat și ce este o femeie, dar pedalează pe identitatea “neutră”.

Alba-neagra cu identitatea sexuală se poate înscrie în tulburările de comportament, dar mai degrabă este o mare șmecherie, o punte de acces spre industria showbiz. În ultimii ani, non-binarii au devenit vedetele unui public isterizat, mare amator de chici și fără repere de valoare. Festivalurile de muzică sunt noua variantă a spectacolelor de circ „femeia cu barbă”.

Cu toate acestea, trebuie să se pună întrebarea dacă o apartenență de gen născută din sentimente pur subiective ar trebui să ajungă în lege.

Ce alte grupuri de persoane ar trebui să primească dreptul de a vedea împlinite revendicări ce decurg din închipuirea lor? O femeie albă care se simte de culoare? Un tânăr de 20 de ani care se simte de 70? Cum se va introduce categoria „non-binară” dacă definiția biologică a femeilor și bărbaților(încă) se aplică?

Oricum, cererile pentru recunoașterea oficială a unui al treilea gen capătă amploare, mai ales după victoria lui Nemo. În cazul în care legiuitorii vor accepta sminteala non-binar ca ceva normal, atunci vor desființa însăși noțiunea de normalitate.

Corectitudinea politică vine la pachet cu nefirescul: dacă tot mai multe persoane care se simt inconfortabil cu imaginea actuală a bărbaților și a femeilor trec la non-binaritate, imaginea tipică a bărbaților și a femeilor se va distruge. Și asta este cea mai mare discriminare și amenințare la adresa societății.

author avatar
Radu Jacotă Redactor