AcasăDIVERSEBig Red Boots - boom pe rețelele sociale. Ce sunt cizmele...

Big Red Boots – boom pe rețelele sociale. Ce sunt cizmele mari și roșii inspirate de Astro Boy?

Social media este invadată cu videoclipuri:  adulți care se plimbă în ceea ce poate fi descris doar ca fiind cizme supradimensionate în stil de desene animate.

Supranumite cizmele Astro Boy datorită asemănării lor cu încălțămintea preferată de personajul manga japonez, Big Red Boots sunt încălțăminte din cauciuc creată de designerii din Brooklyn MSCHF, faimoși pentru abordarea subversivă a artei și a modei.

Puse în vânzare pe 16 februarie cu 350 de dolari, cizmele s-au vândut în câteva minute și au început să apară rapid pe eBay la prețuri de peste 1.000 de dolari.De asemenea, cumpărătorii s-au grăbit să își împărtășească achizițiile pe rețelele de socializare.

Rapperul american Lil Wayne a fost văzut purtând cizmele la Săptămâna Modei de la New York; Diplo le-a purtat la un meci recent al echipei New York Knicks.

La rândul lor, o serie de stiliști și-au umplut feed-ul cu imagini cu ei înșiși purtând cizmele, care cântăresc 1,6 kg fiecare.

„Cizma Big Red este o realizare a unui anumit tip de abstractizare caricaturală a unui pantof”, a declarat cofondatorul MSCHF, Daniel Greenberg, pentru site-ul de modă Highsnobiety. „În lumea desenelor animate, reprezentarea funcționează cu informații reduse pentru a implica imediat un obiect, mai degrabă decât pentru a-l descrie la propriu”.

The Big Red Boot funcționează pe un principiu similar, în care este o formă absurdă, simplificată, care transmite ideea de „cizmă fără a se preocupa prea mult de particularitățile realismului.”

MSCHF a fost fondată la New Yok în 2016 de Gabriel Whaley, un autoproclamat „creator de necazuri pe internet” și fost redactor la Buzzfeed. Whaley descrie compania drept „un studio de creație care face internet pentru a spune povești”.

Marca s-a concentrat pe încălțăminte în ultimii ani, făcând echipă cu prezentatorul de talk-show american Jimmy Fallon în 2022 pentru a crea MSCHF Gobstomper Jimmy Fallon Edition.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
864 afisari

7 COMENTARII

  1. Sa vezi probleme la coloana cand o ajunge generatia asta de retarzi la o varsta desi cred ca n-apucua….

  2. N-au aparut in Transnistria , n-am de unde sa ciordesc o pereche de cizmulite d-astea rosii , as face coada de navetisti de Rabnita la hap-sarmaua zburlita si crauneli in pozitia capra . Si-asa sunt inebuniti dupa peruca mea violet , daca mai apar si ca ” Pisica-n Cizme ” ii las lesinati …

  3. Jimmy Fallon, ydish de New York s-a apucat de afaceri cu cizme komuniste si ii incalta pe toti prostii.
    Daca sunt prosti apar si afacerile si profitorii, ar fi pacat de okazie.
    Shalom

  4. Cum dracu sa te incalti cu asa ceva, numai ca e „la moda” ??? Cum spunea cineva mai sus, spalati pe creier, tampiti care traiesc numai pe retelele de socializare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger