AcasăDIVERSEBentley Bentayga, cea mai confortabilă mașină din lume?

Bentley Bentayga, cea mai confortabilă mașină din lume?

În jocul „cine are cel mai mare SUV”, Bentley înscrie puncte cu această nouă variantă Bentayga, denumită EWB(Extended Wheel Base).

Dar s-ar putea să fie și cea mai confortabilă mașină pe piață: ampatamentul a fost prelungit cu 18 cm, așa cum sugerează și numele său – 3,18 m în loc de 3 m – iar SUV-ul britanic are acum 5,31 m lungime!

Acest lucru îl plasează aproape de Rolls-Royce Cullinan (5,34 m) și cu mult înaintea „micului” Range Rover (5,25 m) și a Mercedes GLS (5,21 m).

Bentley Bentayga EWB, care reprezintă deja 45% din vânzările companiei, adică aproximativ 7.000 de unități în 2021, își propune să atragă o nouă clientelă cu gust pentru spațiu.

Nu neapărat în Europa, unde orașele și parcările sunt rareori potrivite pentru vehicule de dimensiuni mari, ci mai ales în Statele Unite.

Bentayga pote fi configurat în 5 sau 4 locuri –  în ultimul caz, pasagerii din spate se pot bucura de  două adevărate fotolii business class. Bentley le descrie pur și simplu drept „cele mai avansate scaune montate vreodată pe o mașină”, cu 22 de setări posibile.

Se adaugă o izolare fonică foarte îngrijită și suspensii pneumatice, care transformă un SUV de 2,5 tone într-un lider al confortului.

Dar Bentayga oferă și performanțe sportive datorită V8-ului său twin turbo. Motorul de 4,4 litri dezvoltă 550 CP și este capabil să propulseze mașina de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde.

Evident, toate au un cost. În finisajul Azure, EWB este afișat la 271.058 euro, față de 250.886 pentru versiunea normală.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
472 afisari

1 COMENTARIU

  1. Lasind la o parte pretul mare care vizeaza milionari/miliardari cum ramine cu consumul de benzina de 30 de L /100km.? Poluarea , partzotina clismatica?? grija fatza de mediu?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger