AcasăDIVERSEAu analizat ADN-ul lui Beethoven, extras dintr-o șuviță de păr, iar concluzia...

Au analizat ADN-ul lui Beethoven, extras dintr-o șuviță de păr, iar concluzia a fost uluitoare

Experiment periculos. Datele privind ADN-ul pot fi folosite și la crearea virusurilor

Analize recente ale ADN-ului din mostre autentificate de păr arată posibila cauză a morții compozitorului Ludwig van Beethoven, după 200 de ani de la trecerea sa în neființă.

Astăzi nu mai este niciun secret faptul că unul dintre cei mai mari muzicieni pe care i-a cunoscut vreodată lumea a fost surd funcțional.

Au analizat genetic ADN-ul din mostre de păr

La aproape două secole de la moartea lui Beethoven, o echipă de cercetători și-a propus să-i îndeplinească testamentul, analizând ADN-ul din mostrele părului său.

„Obiectivul nostru principal a fost să facem lumină asupra problemelor de sănătate ale lui Beethoven, care includ pierderea progresivă a auzului”, a spus biochimistul Johannes Krause de la Institutul Max Planck pentru Antropologia evoluționistă în Germania.

Cu șase ani înainte de moartea sa au apărut primele semne de boală hepatică, despre care se crede că a fost, cel puțin parțial, responsabilă pentru moartea sa la vârsta relativ tânără de 56 de ani.

Mai multe șuvițe care au aparținut cu mai multă certitudine compozitorului demonstrează că moartea lui a fost probabil rezultatul unei infecții cu hepatită B, exacerbată de consumul de alcool și de numeroși factori de risc pentru boala hepatică.

Bunicii lui Beethoven şi-au înşelat partenerii?

Totuşi, oamenii de ştiinţă au avut parte de încă o surpriză. Studiul care compară cromozomul Y din mostrele de păr cu cele ale rudelor care coboară din linia paternă a lui Beethoven indică o nepotrivire.

Aceasta sugerează o activitate sexuală extraconjugală în rândul generațiilor care au precedat nașterea compozitorului.

„Această descoperire sugerează un eveniment de paternitate extra-pereche în linia paternă, între concepția lui Hendrik van Beethoven în Kampenhout, Belgia în c.1572 și concepția lui Ludwig van Beethoven șapte generații mai târziu, în 1770, în Bonn, Germania”, a spus un antropolog care a studiat arborele genealogic al lui Beethoven.

author avatar
Andrei Ștefan
1.102 afisari

2 COMENTARII

  1. He, he…daca analizam ADN -ul proprietarilor de imobile in numele carora au solicitat retrocedari, in baza Legii nr.10/2001 sau Legea nr.18/1991, dupa actele dubioase depuse in instanta…Romania o sa aiba mari surprize. .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger