AcasăDIVERSEAtac decisiv la Tolontan: "Libertatea pute de la o poștă a propagandă...

Atac decisiv la Tolontan: „Libertatea pute de la o poștă a propagandă rusească”

Schimb de replici, cea mai recentă chiar cu iz de „propagandă”, între doi jurnaliști cu nume cunoscute marelui public.

Concret, Silviu Mănăstire, realizator la postul B1 TV, a ales să îi transmită un mesaj cât se poate de clar lui Cătălin Tolontan – fostul ziarist de sport, actualmente „investigator de presă” -după cum Mănăstire însuși alege să sublinieze încă din primele rânduri ale mesajului pe care l-a transmis pe o cunoscută rețea de socializare.

Mesajul realizatorului TV, din care nu e sărit nici numele publicației la care lucrează Tolontan, de ceva vreme încoace, este – de departe – unul categoric. Iată-l:

”Catalin Tolontan, un fost jurnalist sportiv “care numara cornere” – citez din Radu Banciu acum, devenit intre timp investigator de presa, m-a atacat pe platforma Libertatea deținuta de grupul Ringier.

Tolontan folosește proprietate elvețienilor pentru a se răfui cu mine din motive puerile, fără legătura cu interesul public pe care îl tot clamează, motive legate de fapt de orgoliul lui nemăsurat și de credință ca reprezinta Unicul deținător al Adevărului jurnalistic.

Am făcut greșeala, recunosc, sa fac un comentariu aici pe pagina privitor la seria de pretinse anchete jurnalistice privind clanurile interlope, materiale girate de Tolontan in Libertatea. Am spus ca articolele sunt slăbuțe, ceea ce așa este, oricât s-ar umfla ficații in Tolontan, și nu o zic cu răutate, ci pentru ca Libertatea este in esența un ziar ușor, de citit ușor, cu abordări ușoare, gen telenovela. Acolo scriitura este facila, de vara, iar unghiurile futile. Un fel de ziar de sport/ cancan mascat in ziar popular.

Dar asta este politica editorială, fiecare e liber sa și-o asume pe cea care i se potrivește; Tolo nu a reușit și nu va reuși însă sa facă din Libertatea o publicație serioasă, dar asta este deja problema elvețienilor și a modului in care își cheltuie banii.

Însă când Libertatea abordează teme grele gen: “lumea interlopa din București” și o duce in derizoriu reacția normala este sa te pufnească rasul

Eu am făcut greșeala, și recunosc lucrul asta, pentru ca nu aveam de ce sa intru in polemica cu Tolontan, sa ii atrag atenția ca lumea interlopa înseamnă traficul de droguri de la Piața Reșița de exemplu, clanurile axate pe prostituție, infracțiuni cu violenta și traficul de droguri de mare risc. Nu niște prosti care se angajează la Poliția Locală de la un sector. Va dați seama ce râsete și glume au provocat articolele lui Tolontan in rândul adevăraților lideri de clan din București, inclusiv celor din Ministerul de Interne care ii protejeaza.

Lui Tolontan dacă ii pasa pana acum de dezvoltarea crimei organizate și a clanurilor interlope din Capitala folosea resursele Libertatea pentru a aborda serios și concentrat subiectul. Însă când ai de fapt interese de audiența facila sau combinații politice cu cei de la USR- PLUS e suficient sa ii prostesti pe cititorii mai slabi de înger. Cu gulgute și “anchete” scremute.

Tolontan a tăbărât epopeic pe mine proclamându-ma in Libertatea (pe prima pagina ca in vechime) drept protector al clanurilor interlope din București, umplându-se de ridicol și penibil, mai mult decit articolele pe care le-a girat.
Pentru ca oamenii ciudați ca Tolontan au nevoie ca întodeauna sa aibă dreptate, indiferent de subiect și context, voi face aici marea mărturisire pe care o așteaptă, și pe care Libertatea o va putea prelua cu litere de-o șchioapa:

DA, eu, Silviu Manastire sunt unul dintre protectorii de TOP al clanurilor interlope din București. In timpul liber, când nu citesc sau ma uit la filme, ador sa covoc in ședințe lungi și tensionate liderii clanurilor interlope din Capitala, cărora le ofer protecție și consultanta, datorită relațiilor mele in lumea crimei organizate mondiale, relații pe care mi le-am construit urmărind nenumărate seriale pe Netflix. Uite așa suna o știre buna

Tolontan, știi ceva, hai sictir!”, scrie Silviu Mănăstire pe Facebook.

sursa foto: Facebook

author avatar
Andrei Coman
875 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ma da prosti sunt si Tontolontan si Biserica. In loc sa-i faca sa sughite pe Petrov, amanta Nuti ștergătoarea puti, Țurcan, Daia omu oaia nenea Gigi ei sughita intre ei.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri