AcasăDIVERSE„Asta e ceva rău”: noi fisuri la Stația Spațială Internațională

„Asta e ceva rău”: noi fisuri la Stația Spațială Internațională

Cosmonauţii ruşi au descoperit noi fisuri în pereţii unui modul al Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), care ar putea să se mărească în perioada următoare, a avertizat un oficial cu rang înalt din industria spaţială rusă.

„Fisuri superficiale au fost găsite în anumite locuri din modul Zarya. Asta e ceva rău şi sugerează că fisurile vor începe să se înmulţească odată cu trecerea timpului” „, a declarat Vladimir Soloviov, inginer-şef al companiei spaţiale Energia, pentru agenţia de presă RIA.

Soloviov nu a precizat dacă fisurile descoperite au provocat scurgeri de aer în exteriorul staţiei, însă tot el a explicat că mare parte dintre echipamentele ce compun Staţia Spaţială Internaţională încep să „îmbătrânească” şi  s-ar putea produce o „avalanşă” de echipamente defecte după anul 2025.

Stația Spațială Internațională s-a confruntat cu un lanț de incidente în ultima perioadă.

Luna trecută, oficialii ruşi au anunţat că o defecţiune de software şi o posibilă neatenţie umană sunt vinovate pentru ieşirea staţiei de pe orbita sa obişnuită.

Propulsoarele modulului rusesc de cercetare Nauka au fost pornite din greşeală la câteva ore după conectarea modulului la ISS, modificând traiectoria structurii, în timp ce la bord se aflau şapte astronauţi.

Luna trecută, Agenţia spaţială rusă, Roscosmos, a raportat de asemenea luna trecută o scădere a presiunii – scurgere de aer –  în modulul de serviciu Zvezda, în care se află spaţiile de locuit ale membrilor echipajului de pe ISS.

Roscosmos a anunţat că va rămâne membru partener al ISS până în 2024.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
356 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tot ce e construit de mama Rusia e „trainic” ,de aceea nu e nevoie de modernizari,nu?😀😁😂😃

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger