AcasăDIVERSEArmani aduce un omagiu Ucrainei: spectacol tăcut la Milano

Armani aduce un omagiu Ucrainei: spectacol tăcut la Milano

Giorgio Armani a oprit muzica pentru a-și susține în tăcere prezentarea de modă la Milano, din respect pentru oamenii prinși în conflictul armat din Ucraina.

Modelele au păşit pe podium într-o linişte nefirească, întreruptă de aplauzele publicului, purtând jachete scurte în nuanţe pastelate şi rochii strălucitoare, cu paiete negre şi argintii.

“Decizia mea de a nu folosi muzică a fost luată în semn de respect faţă de persoanele implicate în tragedia care are loc în Ucraina”,  arăta o postare pe fond negru pe contul de Twitter al lui Armani.

“Cel mai bun lucru pe care îl putem face este să transmitem un mesaj că nu dorim să sărbătorim deoarece ceva extrem de tulburător se întâmplă în jurul nostru”, a declarat  ulterior designerul în vârstă de 87 de ani.

Atât modelele masculine, cât şi cele feminine au purtat paltoane, jachete şi pantaloni de catifea neagră, uneori cu pete de culoare albastră sau garnituri roşii, în cadrul colecţiei toamnă/iarnă 2022/2023.

Timp de șase zile, marile nume ale modei italiene –  Versace, Fendi, Bottega Veneta, Gucci și Dolce & Gabbana au putut, în sfârșit, să revină la spectacolele față în față.

 

Defilarea casei Armani a încheiat în mod tradiţional săptămâna modei de la Milano, care în acest sezon a găzduit în principal spectacole cu public, mai degrabă decât prezentări online aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani din cauza pandemiei de Covid-19.

author avatar
Radu Jacotă Redactor