Cauta

America vrea să scape de „armele fantomă”. Dealerii își golesc inventarele

Având în vedere că săptămâna asta  vor intra în vigoare noi reglementări federale privind așa-numitele „arme fantomă”, companiile care le vând se grăbesc să se debaraseze de stocuri.

Directivele administrației Biden vor intra în vigoare miercuri și vor reduce substanțial proliferarea armelor fantomă, cerându-le comercianților să respecte aceleași reguli și reglementări ca și vânzătorii tradiționali de arme din SUA.

Armele sunt asamblate din kituri și nu poartă numere de serie. Autoritățile spun că acestea atrag infractorii și extremiștii. Piesele lor pot fi cumpărate online sau de la un magazin de kituri de bricolaj. Pot fi asamblate în arme de foc funcționale în doar 30 de minute.

Conform noilor reglementări, producătorii și dealerii de arme fantomă trebuie să aibă licență federală, piesele utilizate pentru fabricarea armelor vor avea nevoie de numere de serie, iar cumpărătorii trebuie să fie supuși unei verificări a antecedentelor.

Dealerul online GhostGuns.com are un banner cu numărătoare inversă pe pagina sa de start, care le amintește cumpărătorilor data intrării în vigoare a restricțiilor.

“Compania a înregistrat o creștere a vânzărilor pentru kiturile sale de arme fantomă atunci când regula a fost anunțată pentru prima dată la începutul lunii aprilie și le-a epuizat”, a declarat un reprezentant pentru CNBC.

Site-ul 80percentarms.com, care vinde unele arme de foc deja asamblate în proporție de 80%, promite să continue să livreze arme fantomă până în ziua în care vor începe restricțiile.

Un comerciant online similar, 80-lower.com, face reclamă la „expediere rapidă” a produselor „livrate în cutii discrete”, iar o declarație de pe site-ul său spune că societatea este „pregătită să lupte împotriva acestei reguli finale” și că a lucrat cu o echipă de avocați și cu alte organizații pentru a „bloca intrarea în vigoare a acestei reguli”.

National Rifle Association, cel mai mare grup pro-arme din SUA, a criticat reglementările administrației Biden.

Potrivit Casei Albe, numai anul trecut au existat peste 20.000 de recuperări de arme fantomă. Zece state au început deja să interzică definitiv vânzarea acestor arme.

În Europa, unde legile de control al armelor de foc sunt mult mai stricte decât în Statele Unite, amenințarea reprezentată de armele fără licență este, de asemenea, un motiv de îngrijorare.

Europenii au nevoie de un permis și de o evaluare psihologică înainte de a li se permite să dețină o armă, și asta numai dacă pot oferi o justificare rezonabilă a motivelor pentru care cumpără una.

Ultimele stiri

  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Anunț de atribuire UAT Orașul Negru Vodă
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version