AcasăDIVERSEAlimentul banal ce e un pericol pentru sănătate. Îl mănânci în drum...

Alimentul banal ce e un pericol pentru sănătate. Îl mănânci în drum spre muncă, zilnic

Mulți români nu știu că produsul nu e deloc sănătos. Un nutriționist ne îndeamnă să nu mai cumpărăm aceste alimente când suntem pe grabă, în special dimineața.

Dacă mănânci câte un covrig dimineaţă, în drum spre serviciu, ar fi bine să renunţi la acest obicei. Medicii susţin că banalii covrigi sunt un pericol pentru sănătate.

Un covrig are între 250 şi 300 de calorii

Covrigii nu sunt deloc un mic-dejun sănătos. Un singur astfel de produs conţine între 250 şi 300 de calorii şi aproximaiv 50 de grame de carbohidraţi.

Covrigii au un indice glicemic foarte mare, ceea ce face ca nivelul zahărului din sânge să crească şi să scadă rapid. În timp, organismul dezvoltă rezistenţă la insulină, fapt care poate duce la apariţia diabetului.

„Conținutul de făină, margarină, ulei, zahăr, sare și potențiatori de gust îl fac să fie chiar toxic pentru sănătate, iar o cantitate în exces poate pe viitor să ne dea multe probleme metabolice.

Este o combinaţie letală, i-aș putea spune, care dăunează grav pentru sănătate”, a explicat un nutriţionist, care susține că cei umpluți cu ciocolată sau cu stafide sunt și mai periculoși decât cei cu semințe.

Indice glicemic ridicat

Covrigii au un indice glicemic foarte mare, ceea ce face ca nivelul zahărului din sânge să crească şi să scadă rapid. În timp, organismul dezvoltă rezistenţă la insulină, fapt care poate duce la apariţia diabetului.

Nutriționistul spune că sunt foarte multe alimente nesănătoase pe care românii le consumă fără să cunoască riscurile la care se expun. Printre acestea se numără: gogoșile, clătitele, pateurile și mezelurile vegetale.

1.199 afisari

16 COMENTARII

  1. Eu cand vad covrigi, vad saracie sau prostie daca nu e saracie. Nu as manca asa ceva nici daca ar fi singurul lucru, mai bine imi fierb bocancii de piele si ii mananc.

    • Covrigii de Buzau sunt cei mai buni i gasesti la şir de 100 de covrigi pe sarma dar si ploiestenii au covrigi buni. Covrigii in ardeal sunt mari si satiosi. Personal imi plac covrigii mari cu susan.
      Nu e un semn de saracie ci o gustare care iti poate place sau nu. Uite urasc covrigii cu seminte, dar ador covrigii cu sare sau cu mac. As vrea sa intreb nutritionistu cu cat creste glicemia la covrigu cu sare…
      🤗

  2. Domnule nutritionist nu faci diferenta intre o gustare si mic dejun. La fel e bine sa cresti glicemia dimineata ca un surplus de energie altfel pe frig extrem sau canicula lesini sincopic. Sa nu te saturi de gogosi sau covrigi. Toate natiile manca covrigi 🥨 si gogosi dimineata…

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri