AcasăDIVERSEAccidentele mașinilor Tesla, în vizorul autorităților americane

Accidentele mașinilor Tesla, în vizorul autorităților americane

Administrația SUA pentru siguranţa traficului (NHTSA) a anunţat  că a iniţiat procedura oficială de investigare în cazul sistemului de pilot automat al Tesla, după o serie de accidente în care au fost implicate vehicule ale serviciilor de urgenţă.

Potrivit Reuters, ancheta vizează 765.000 de vehicule, adică aproape tot ce a vândut Tesla în SUA de când a lansat modelele din 2014.

În ultimii trei ani, NHTSA a identificat 11 accidente în care maşinile Tesla au ajuns în apropierea locurilor în care se acordă primul ajutor şi au lovit unul sau mai multe vehicule implicate în aceste situaţii.  Au fost raportate 17 răniri şi un deces.

NHTSA a declarat că ancheta sa „va evalua tehnologiile și metodele utilizate pentru a monitoriza, asista și impune angajamentul șoferului cu sarcina de conducere dinamică în timpul funcționării pilotului automat”.

„S-a confirmat că toate vehiculele implicate aveau activată fie funcţia de pilot automat, fie cea de control a traficului. Majoritatea incidentelor au avut loc după lăsarea întunericului”, a precizat Administraţia americană pentru siguranţa traficului.

Această funcţie este în mod frecvent utilizată greşit de şoferii Tesla, care au fost prinşi conducând sub influenţa alcoolului .

Recomandările producătorului menţionează  că funcţia de pilot automat de pe maşinile sale reduce sarcinile şoferului, dar ar trebui să fie folosită doar cu un conducător atent, care este cu mâinile pe volan şi este pregătit să preia oricând controlul.

Vor fi inspectate modelele Y, X, S şi 3, produse de Tesla în perioada 2014-2021.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger